Esad rejimi, Hama iline saldırı düzenledi: 4 çocuk öldü, 5 çocuk yaralandı

Esad rejimi, ateşkesi ihlal ederek Hama ili kırsalına karadan karaya saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre 5 çocuk yaralandı, 4 çocuk da hayatını kaybetti. 

DÜNYA 08.08.2021, 09:22
Esad rejimi, Hama iline saldırı düzenledi: 4 çocuk öldü, 5 çocuk yaralandı

Beşşar Esaf ve İranlı terörist gruplar, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisindeki Hama ili için ateşkesi ihlal ederek karadan karaya saldırı düzenledi. Hama’daki kırsal ve sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti, 5 çocuk da yaralandı. 

Saldırılar, Hama’nın kuzeyinden geldi 

Hama ilinin kuzeybatı bölgesindeki Curin köyünde konuşlanan Esad rejimi ve İranlı destekçileri tarafından yapılan saldırılarda Bara, Mağara ve Kastun köyleri vuruldu. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri ise yaralı ve ölü sayısının yalnızca Kastun köyüne ait olduğunu, diğer köylerdeki durumun henüz bilinmediğini aktardı. 



Ateşkes, 2017’den bu yana ihlal ediliyor 

Türkiye, Rusya ve İran arasında Mayıs 2017’de Astana toplantısı gerçekleştirilmiş ve İdlib ile buna komşu olan Hama, Halep ve Lazkiye illeri ile Doğu Guta, Kuneytra ve Dera vilayetleri “Gerginliği Azaltma Noktası” olarak kabul edilerek ateşkes bölgesi ilan edilmişti. Fakat bölgedeki Esad rejimi ve İran destekli terörist grupları, Rusya’dan aldıkları hava desteğiyle ateşkes noktalarının çoğunu ele geçirmişlerdi.  

Ateşkeslerin ihlal edilmesinin ardından Eylül 2018’de Türkiye ve Rusya arasında Soçi görüşmeleri yapılmış ve ateşkes tekrar yürürlüğe konmuştu. Yeni ateşkese karşın bölgedeki güçler, Mayıs 2019’da bölgedeki operasyonlarına başlamış ve ateşkes bölgesinin çoğunu ele geçirmişti.  

Türkiye ve Rusya arasında son olarak 5 Mart 2020 tarihinde Moskova mutabakatı sağlanmıştı. Fakat Esad rejimi ve İranlı terörist grupları o günden bu yana bölgenin tamamını ele geçirmek için ateşkes ihlallerine hız kazandırdı.  

Yorumlar (0)