Arnavutköy'e indi: "Sadece televizyonda görüyorduk"

Ülkemiz üzerinden sıcak bölgelere göç eden kızıl akbaba, göç yolunda yorgun düşünce Arnavutköy’e iniş yaptı. Gezen akbabayı gören yurttaşlar şaşkınlık yaşarken, belediye personellerince alınan yırtıcı kuş, bakımının tamamlanmasının akabinde tekrar doğaya bırakılacak.

YAŞAM 26.10.2021, 23:25
Arnavutköy'e indi: "Sadece televizyonda görüyorduk"

Ülkemiz üzerinden sıcak bölgelere doğru göç etmekte olan bir kızıl akbaba yorulunca Arnavutköy'e bağlı İmrahor Mahallesi’ne indi. Mahallelinin ilgi odağı haline gelen hayvan, Aladdin Aral adlı yurttaş tarafından yakalandı. Akbabaya evinde bakan duyarlı yurttaş, durumu belediyeye bildirdi. Belediye personellerince alınan hayvan, tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden doğaya bırakılacak. 

"Televizyonda görüyorduk"

Aral, “Dün eve geldiğimde mahalleli hayvanın başına toplanmıştı. Sabah saatlerinde çatıdaymış. Geldim ve çocukların elinden aldım. Bu hayvanın buraya nasıl geldiğini çok merak ettim. Ülkemizde böyle bir hayvanın olduğunu dahi bilmiyordum. Dünden beri tavuk eti yediriyorum. Herhangi bir yarası yok, sanırım yaşlılık sebebiyle uçamamış. Yalnızca televizyonda görüyorduk, çok şaşırdık." diye konuştu. 

"Bu kez akbaba düştü"

Hayvanın yakalandığı sırada orada olan yurttaşlardan Adem Karahan, “Sanırım mahallemiz göç yolu üzerinde. Ülkemizde görülmeyen kuşlar zaman zaman buraya düşüyor. Bu kez akbaba düştü. İlk indiğinde çok yorgundu. Biraz bizi korkuttu, alışık olduğumuz bir hayvan değil." dedi. 





Yorumlar (0)