Senato'da onaylandı: ABD'nin Ankara Büyükelçisi belli oldu

Biden tarafından Ankara Büyükelçiliği için aday olarak gösterilen Jeff Flake, Senato'da onaylandı.

DÜNYA 27.10.2021, 00:01
Senato'da onaylandı: ABD'nin Ankara Büyükelçisi belli oldu

Flake'in adaylığı, bugün Senato'da gerçekleştirilen sözlü oylamada kabul gördü.

Senato'dan onay almayı başaran Flake'in, kısa bir süre içerisinde ABD'nin mevcut Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den koltuğu devralması öngörülüyor.

Başkan Biden, geçtiğimiz temmuz ayında, Flake'i ülkesinin Ankara Büyükelçiliği için aday göstermiş, Senato Komitesi, 20 Ekim tarihinde Flake'in adaylığına onay vererek Senato'daki nihai oylamanın kapısını aralamıştı.


(David Satterfield)

Jeff Flake kimdir?

Cumhuriyetçi olmasına karşın Kasım 2020'deki başkanlık seçiminde Biden'a destek veren Flake, 2013-19 yıllarında Arizona eyaletinde senatör olarak görev almış, 2001-13 yılları arasında da Temsilciler Meclisi'nde görev yapmıştı.

Flake, 2019 yılında eski Başkan Trump'ın yönetiminin, partinin politikalarıyla ayrıştığını öne sürerek Senato'dan emekliliğini istemişti.

Emekliye ayrılmasının ardından, Trump'ı eleştiren bir kitap yazan Flake, Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesinin akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, "Bahse konu atamayla Biden yönetimi ABD diplomasisi ve dış politikasının en iyi geleneğini tekrar doğruluyor: partizan siyasetin iç mesele halinde kalması ve diğer ülkeler ile ilişkilere karıştırılmaması gerektiği inancı. ABD dış siyaseti, partiler üstü bir konu olabilir ve olmalıdır da. Benim inancım bu yönde. Aynı zamanda da taahhüdüm." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)