Antalya'da kiracı, 'Allah belanızı versin' yazılı not bırakıp evi ateşe verdi

Antalya'da, psikolojik problemleri olduğu iddia edilen Birol A., tek başına yaşadığı evini ateşe verip, kapısına 'Allah belanızı versin' notunu düşerek kaçtı.

YAŞAM 24.01.2021, 22:39 25.01.2021, 14:37
Antalya'da kiracı, 'Allah belanızı versin' yazılı not bırakıp evi ateşe verdi

Söz konusu olay, akşam saatlerinde Konyaaltı ilçesinde bulunan Hurma Mahallesi'nde yaşandı. 4 katlı binanın en üst katında bulunan dairede tek başına yaşayan Birol A., henüz kaynağı bilinmeyen bir sebeple evini ateşe verdi. Kapıyı vurup çıkan Birol A., yanan evinin kapısına ise 'Allah belanızı versin' notunu düştü. Kapıdaki bina görevlisine, "Evi ben yaktım." itirafında bulunan Birol A., koşarak olay yerinden kaçtı. Alevler kısa sürede evi sararken, meydana gelen duman da tüm binayı kapladı. Yangın olduğunu fark eden bina sakinleri, büyük bir panik yaşayarak binadan uzaklaşmaya çalıştı. Bu esnada yanan daireden patlama sesleri geldiği duyuldu. Yanan evin karşı dairesinde oturan kadın ve 3 evladı, yoğun dumandan etkilendi. 

Yangın 1 saatte kontrol altına alındı

İhbar üzerine olay mahalline çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi. İtfaiye ekipleri tarafından yangını söndürmek için faaliyet başlatıldı. Bir taraftan yangının büyümesini engellemeye çalışan itfaiye, bir yandan da karşı dairede mahsur kalan anne ve çocuklarını binadan çıkardı. Soğuk havada üşüyen talihsiz çocuklar, ısınmaları için itfaiye arabasına bindirildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat devam eden müdahalesi ile kontrol altına alınabildi.

"Kafası bozulan kiracı..."

Söz konusu binada oturan ve yangın sebebi ile patlama sesleri duyunca büyük bir panik yaşadığını belirten Mustafa Yanmaz, "Televizyon izlerken patlama seslerini fark ettim. Bu esnada elektrikler kesildi ve bağırma sesleri de işitmeye başladım. Ben de çaresiz bir şekilde dışarıya çıktım. Bakınca, binanın en üst katında yangın meydana geldiğini gördüm. Alevler bir hayli büyüktü. İtfaiye personelleri ivedilikle müdahale etti. Herkes yangının kaynağını merak ederek konuşmaya başladı. Duyumlarıma göre, kafası bozuk olan kiracı, 'Evi ben yaktım.' demiş ve kaçmış. Dairenin kapısına da bir not düşmüş. Biz de yanmaktan kıl payı kurtulduk." ifadelerini kullandı.

Birol A.'nın yaklaşık olarak 1 yıl evvel de intihar girişiminde bulunduğu ve psikolojik problemler yaşadığı öne sürüldü. Güvenlik güçleri, olay ile ilgili detaylı soruşturma başlattı.





Yorumlar (0)