Antalya'da 4 yaşındaki çocuğa aslan saldırdı

Antalya'ya bağlı Manavgat ilçesinde, hayvanat bahçesinde aslanın saldırısı neticesinde kafasından yaralanan çocuk, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde operasyona alındı.

YAŞAM 24.05.2023, 18:59
Antalya'da 4 yaşındaki çocuğa aslan saldırdı

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, hayvanat bahçesinde görev yapan bakıcı, 8 Mayıs tarihinde, yakını olan 4 yaşındaki A.A. ile ailesini, yalnızca görevlilerin girebildiği kısma aldı.

Bu esnada kafesindeki aslanın saldırısına maruz kalan çocuk, bakıcı ve babası tarafından kurtarıldı.

Saldırıda kafasından yaralanan çocuk, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine nakledildi.

Çocuk ve hadisede hafif şekilde yaralanan bakıcı ile baba, tedavilerinin tamamlanmasının akabinde taburcu edildi.


(Arşiv)

"Böyle bir vakayla ilk defa karşılaşıyoruz"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, basın mensuplarına , acile getirilen çocukla ilgili kendisinin ve asistanlarının bilgilendirildiğini dile getirdi.

Çocuğa aslanın saldırdığını duyunca çok şaşırdığını belirten Özkan, "Çocuğu operasyona alarak, 10 gün serviste izledik. Çocuğun saçlı derisi zarar görmüş. Saldırıyı ucuz atlattığını söyleyebilirim. Beyninde ve kafatası kemiğinde hiçbir sorunu yoktu. Saçlı derisini toparlamak biraz vakit aldı. An itibarıyla durumu iyi, biraz izi kalacak." şeklinde konuştu.

Özkan, böyle bir vakayla ilk defa karşılaştıklarını vurgulayarak, daha evvel pitbull cinsi bir köpeğin saldırısı neticesinde ağır şekilde yaralanan bir hastaya operasyon yaptıklarını anımsattı. 

Aslan saldırısının, talihsiz çocuğu psikolojik olarak bir hayli zorladığını söyleyen Özkan, "Çocuk psikiyatrisince gözlemlenmesi sürüyor. Ara ara gelecek ve kontrolleri sağlanacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)