Annelerini öldüren babalarından şikayetçi olmadılar

Konya'da tartışma yaşadığı eşini silahla vurarak yaşamını yitirmesine sebep olan sanığın yargılanmasına başlandı.

YAŞAM 15.02.2022, 19:45 16.02.2022, 15:44
Annelerini öldüren babalarından şikayetçi olmadılar

Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan emekli öğretmen Turgut Ş. (70), taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Söz verilen sanık, olayın yaşandığı gün eşiyle birlikte parka gidip gezdiklerini, ardından eve geldiklerini belirtti.

Evde birdenbire tartışmaya başladıklarını söyleyen sanık, "Eşim gözü dönmüş bir vaziyette elinde bıçakla üzerime doğru geldi. Bıçağı bana doğru savurmaya başladı. Odadaki yatağın altında bulunan silahı aldım, hedef gözetmeden ateş etmeye başladım. Daha evvel tehdit aldığım için silah satın almıştım. Eşimi öldürme gibi bir niyetim yoktu. Eşimin yaşamını yitirdiğini görünce de komşularıma haber verdim." sözlerini sarf etti.

Çocukları şikayetçi olmadı

Çiftin oğullarından A.Ş. de ebeveynleri arasındaki geçimsizlikten haberdar olduklarını kaydederek, "Annem babama karşı hep hırçın davranışlar sergiliyordu. Olaydan bir süre evvel de babama bıçakla hareketler yaptığına şahit olmuştum. Şikayetçi değilim." diye konuştu.

Çiftin bir diğer oğlu A.Ş. ise "Kavgalarına sık sık tanık olurdum. Annem, eskiye ilişkin meseleleri unutmaz, o hususlarla ilgili tartışma çıkarır ve babama ağır küfürler ederdi. Ben de babamdan şikayetçi değilim." şeklinde konuştu.

Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Turgut Ş, geçtiğimiz 9 Ekim tarihinde tartıştığı eşi Sevil Ş.'yi (70) tabancayla katlettiği gerekçesiyle tutuklanmış, hakkında 'kasten öldürme' suçlaması gerekçesiyle dava açılmıştı.

Yorumlar (0)