Ankara’da tarihi eser operasyonu: 1016 sikke ele geçirildi 

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, şehir genelinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda toplamda 1016 adet yüzük, at heykeli ve sikke ele geçirildi. 

YAŞAM 03.07.2021, 07:20 04.07.2021, 09:47
Ankara’da tarihi eser operasyonu: 1016 sikke ele geçirildi 

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, şehir genelinde ve özellikle Altındağ ilçesinin Önder Mahallesi’nde gerçekleştirdiği operasyonda tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmadı. Kendilerine gelen ihbarları değerlendiren ve Önder’de yaşadığı öğrenilen iki kişiyi teknik ve fiziki takibe alan ekipler, kısa süre içerisinde ikiliyi iş üstünde yakaladı. 

Tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edecekleri yönünde duyum alan ekipler, alışveriş gerçekleşmeden önce hızlı şekilde müdahalede bulundular. Yapılan operasyon sonucunda M.K. ve M.K. isimli iki şahıs gözaltına alındı ve eserler de kurtarıldı. 



Toplamda 1016 eser satılmak üzereyken yakalandı 

Operasyon sonucunda toplamda 1016 tarihi eser yakalandı. Bunlardan 2 tanesi obje türündeyken kalan 1014 tanesi de sikke, yüzük ve metal at heykeli şeklindeydi. Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu saptanan eserlerin jandarmada kaydı tutulduktan sonra dünyanın en büyük müzeleri arasında gösterilen Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne teslim edilmek üzere yola çıkartıldı. 

Jandarmada işlemleri devam eden iki tarihi eser kaçakçısı ise bugün nöbetçi savcılığa çıkartılacak. 

Yorumlar (0)