Ankara’da palet fabrikasında yangın! Milyonluk zarara uğradı

Ankara’nın ilçesi Sincan'da bir palet fabrikasında oluşan yangın ekiplerin çalışmaları sonucunda söndürüldü. Elektrik kontağının sebep olduğu düşünülen yangının ardından iş yerinde takribi 1 milyon liralık zarar meydana geldi.

YAŞAM 02.08.2022, 09:24 02.08.2022, 09:35
Ankara’da palet fabrikasında yangın! Milyonluk zarara uğradı

Ankara'nın ilçesi olan Sincan’da palet üretimi gerçekleştiren bir fabrikada oluşan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasında söndürüldü.

Ek tanker ve kepçe gönderildi

Edinilen bilgiye göre, Sincan’a bağlı Ahi Evran Mahallesi'nde yer alan iş yerinde yangın çıktığı ihbarının sonrasında olay yerinde itfaiye ekipleri gönderildi. Paletlerin yanmaya başladığı olaya müdahalede bulunan itfaiye ekipleri, yangın alanına ek olarak tanker takviyesi de talep etti.

Sincan Belediyesi tarafından bölgeye kepçe ve tanker takviyesi yapıldı. Bu destekler ile uğraşlar sonucunda yangın, kısa bir süre içerisinde kontrol altına alınan yangın, tamamen söndürüldü.

Çıkış sebebi elektrik kontağı olabilir

Olay yerine gelerek yaşananları yakından takip eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yetkililerden durum ile ilgili bilgi aldı.

Ercan, “Yangınla ilgili en büyük tesellimiz can kaybı olmaması. İlk incelemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Personeller 18.00'da fabrikadan çıkış yaptıktan yaklaşık 3 ila 4 saat sonrasında yangın meydana gelir. Çevrede bulunan bir esnaf ise yangını görüş iş yeri sahibine ve itfaiye ekiplerine haber veriyor. İtfaiyemiz ile beraber belediyemizin farklı alanlarından kepçe ve tankerler getirdik ve yangına müdahalede bulunduk. Yangının tamamıyla söndürülme çalışması bitti çok şükür. Şimdi ise ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonrasında işletme sahiplerimiz ile de görüşme yaptık, onlar da yaşanan yangın dolayısıyla üzgün. Can kaybı yaşanmaması yönünden de mutlular” dedi.

“Üzücü ve talihsiz bir olay, komşu esnaftan öğrendik”

Yangından komşu esnaf sayesinde haberdar olduklarını aktaran iş yeri sahibi Bilal Sarışenoğlu, "İş yerimiz büyük bir zarar gördü. Elektrik sebebiyle yangının meydana geldiğini düşünüyoruz. Üzücü ve talihsiz bir durum yaşandı. Yaklaşık olarak 1 milyon lira tutarında bir zarar meydana geldiğini sanıyorum" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)