Ankara’da 12 yaşındaki çocuk, 9 sokak köpeğinin saldırısına uğradı 

Ankara Pursaklar’da yaşanan olayda okuldan çıkan 12 yaşındaki Enes Koca, 9 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan çocuk, Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Çocuğun amcası Ali Osman Koca ise yeğeninin yüzüstü yatarak yüzünü koruduğunu fakat geri kalan her yerinin parçalanmış olduğunu aktardı. 

YAŞAM 30.11.2021, 15:19
Ankara’da 12 yaşındaki çocuk, 9 sokak köpeğinin saldırısına uğradı 

Ankara’nın Pursaklar ilçesine bağlı Mimar Sinan mahallesi Altın caddesinde meydana gelen olayda Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki Enes Koca, okuldan çıkmış eve dönerken köpek saldırısına uğradı. 9 adet başıboş sokak köpeğinin saldırdığı küçük çocuk, Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Ağır yaralı çocuk, amcası tarafından bulundu 

Hastane önünde açıklamalarda bulunan Ali Osman Koca, ağabeyinin kendisini aradığını ve yeğeninin eve dönmediğini; okul çevresinde de başıboş köpeklerin dolandığını ve çocuğunun hayatından endişe ettiği yönünde konuştuğunu ifade etti. Bunun üzerine yeğenine bakmak için sokağa çıktığını belirten Ali Osman Koca, yeğenini yerde yüzükoyun şekilde yatarken ve çevresinde de köpekler varken bulduğunu aktardı.  

Haberi alan aile fertleri hastaneye akın etti. Hastane önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ali Osman Koca, şunları dile getirdi: “Başıboş köpekler aynı yerde daha önce de insanlara saldırdı. Hayvan severler birkaç kez geldiler, ekmek ve yemek verdiler. Kendi vicdanlarını tatmin ediyorlar. Anasına babasına bakmayan insanlar gelip sokak köpeklerine bakıyor, bakacağız diye birkaç kez yemek veriyor sonra bir şey yapmıyor. Gelsinler de şu çocuğun halini görsünler.” 



“Yetenimin kafasını komple kazımışlar” 

Ali Osman Koca, yeğeninin durumu hakkında şunları ifade etti: “Yeğenimin durumu çok kötü. En az 2 aylık tedavi süreci var sanıyorum ki. Kaç kez ameliyat olması gerekiyor bilmiyoruz. Şu anda yoğun bakımda. Kafasını komple kazımışlar. Baldırlarını da koparmışlar, kasları görülüyor. Etlerini hep yemişler. Yeğenimi parçalamışlar. Bir tek yüzü kalmış çocuğun.” 

“Nerede hayvan severler?” 

Ağır yaralı çocuğun dedesi, acılı durum hakkında şunları söyledi: “Köpeğe taş atıldığında ortalığı ayağa kaldıran hayvan severler şimdi nerede? Hayvanları cebimizde besleriz. Hayvan severler gibi lafla beslemeyiz. Biz onları kapımızda besleriz. Çoğu insan gibi yalandan birkaç kez ekmek verip de evimizde süs köpeği beslemeyiz. Onların yaptığı hayvan severlik değil. Hani neredeler? Bir tanesi geçmiş olsun demeye gelmedi.” 

Yoğun bakımda yatan Enes’in teyzesi Kevser Mutlu: “Mahalleliyle birlikte köpeklerden defalarca şikayet ettik, toplatılmasını istedik ama hiç gelmediler. Yeğenim köpekleri çok severdi. Annesi kendisine köpek alsın diye Yasin Suresi’ni ezberlemeye çalışıyordu. Ezberlediğinde hediye olarak köpek alınacaktı.” 



“İyi haberleri bekliyoruz” 

Acılı aileyi hastanede ziyaret eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin: “12 yaşındaki yavrumuz Enes, okuldan eve dönerken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Şu anda hastanede tedavi altında. Hep birlikte ailelerinden gelecek iyi haberleri bekliyoruz. Halkımızdan dua istiyoruz.” 

Yorumlar (0)