Akılalmaz olay! Maskesiz kız, öğrencinin suratına hapşırıp gitti

Diyarbakır'da maskesiz bir genç kız, okuldan evine dönen bir kız çocuğunun suratına hapşırıp hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. O anlar ise bir marketin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

YAŞAM 08.11.2020, 12:00 08.11.2020, 12:40
Akılalmaz olay! Maskesiz kız, öğrencinin suratına hapşırıp gitti

Diyarbakır Kayapınar'da yolda maskesiz olarak yürüyen bir genç kız, eve giden bir kız öğrencinin yüzüne hapşurup hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Koronavirüs vakalarının artışta olduğu dönemde sosyal medyada paylaşılan bu olay büyük tepki topladı.

Şaşkınlık veren olay...

O anları marketinin kamerasından gören işletmeci Mehmet Katran, normal zamanlara göre çok daha hassas olunması gereken pandemi döneminde yaşanmış olan bu olayın üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Kamera ile dışarıyı izlerken caddenin karşı tarafından gelen genç kızın 10-12 yaşlarındaki bir kızın üzerine hapşırdığını kaydeden Katran büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi.

"Hapşıran kişi koronaysa, öğrenci tüm sınıf ve okula korona bulaştırabilir"

Katran, "Bu tür görüntülere çok dikkat etmemiz ve tabi çok hassas olmamız gerek. Muhtemelen o öğrenci, kızın hapşırmasının ardından koronavirüs olursa gidip tüm sınıfa ve hatta okula bulaştıracak. Yüzündeki ıslaklığı silerek çekip gitti. Bu konulara hassasiyet gösterilmediğinde vakaların önüne geçmek mümkün olmaz. Diyarbakır'daki vaka artışlarının olmasının altında yatan neden bu tip konulara dikkat edilmemesidir." dedi.

Yorumlar (0)