Afyon'da zincirleme kaza felaketi getirdi: Bir aile yok oldu!

Afyonkarahisar’da 5 otomobilin karıştığı trafik kazasında, aynı aileden olduğu belirlenen 4 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden 2’sinin çocuk olduğu belirtilirken, ayrıca 2 kişinin yaralandığı ve kazaya sebebiyet verdiği iddiası üzerine kazaya karışan sürücülerden birisinin gözaltına alındığı açıklandı.

YAŞAM 22.07.2021, 09:45 24.07.2021, 20:18
Afyon'da zincirleme kaza felaketi getirdi: Bir aile yok oldu!

Kaza, Afyonkarahisar-Konya karayolu üzerinde Sultandağı ilçesi yakınlarında yaşandı.

2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti

İddiaya göre, 24 yaşındaki Burak Samet Şen yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde önündeki Nasuh Kardaş yöntemindeki hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisi ile Kardaş’ın aracı savruldu ve karşı şeride geçerek önce Yasin Çetin’in kullandığı araçla kafa kafaya çarpıştı ardından 2 farklı otomobile çarparak şarampole devrildi. 

Yaşanan kazada, Çetin ailesinin içerisinde bulunduğu araç, çarpışmanın etkisi ile birlikte taklalar atarak şarampole devrildi ve bu şekilde durabildi. 

Kazadan sonra diğer sürücülerin ihbarı üzerine çok sayıda jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil servis ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, araç sürücülerden Yasin Çetin ile birlikte aynı aileden 40 yaşındaki Burcu Çetin ve çocukları 5 yaşındaki Başak Çetin ile 11 yaşındaki Zeynep Yaren Çetin’in yaşamını yitirdiğini tespit etti. Kaza sebebiyle hurdaya dönen araçtan ekipler, Çetin ailesinin cenazelerini güçlükle çıkarabildi. 

Zamana karşı yarıştılar

Kazada hurdaya dönen  bir başka araçta ise sürücü Nasuh Kardaş ve 47 yaşındaki Kadriye Kardaş için ekipler adeta zamana karşı yarıştı. Araçta sıkışan ve yaralanan Nasuh Kardaş ile Kadriye Kardaş yaklaşık 20 dakikalık müdahalesinin ardından sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Yaralılar daha sonra hazır bekletilen ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Yaralanan şahısların durumunun ağır olduğu belirtildi.

Sürücülerden biri gözaltında

Kazadan sonra sıkıştıkları yerden çıkarılan ve yan yana konulan, içerisinde Çetin ailesinin 4 kişinin cenazelerinin yer aldığı ceset torbaları ise görenlerin içini sızlattı. Çetin ailesinden hayatını kaybedenlerin cenazesi otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Öte yandan kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen Burak Samet Şen, kazadan sonra polis tarafından gözaltına alındı. 

Savcılık, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Yorumlar (0)