Afganları İtalya diye Büyükada'ya yolladı!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinden İtalya'ya gitmek isteyen 3 Afganistan uyruklu göçmen, Büyükada'da polis ekipleri tarafından yakalandı.

YAŞAM 02.11.2019, 17:01
Afganları İtalya diye Büyükada'ya yolladı!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde Afganistan uyruklu bir kişi, 3 vatandaşını yasa dışı yollardan İtalya'ya götürmek için anlaşma sağladı.

Afgan göçmenler, toplam 6 bin Euro vererek İtalya'ya gitmek üzere anlaştıkları kişiye paralarını ödedi ve 23 Ekim günü Eminönü semtine gitti. 

Adalar vapuruna bindirerek kaçtı

Afgan göçmen kaçakçısı, Faizah H., Sayed Jamıl B. ve Alo Asqal H.'yi İtalya'ya giden vapur diye Adalar vapuruna bindirdi ve kayıplara karıştı. 3 Afgan göçmen Büyükada'da indi ve polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette verdikleri ifadelerinde hemşerileri olan 22 yaşındaki Huseyin Y.'ye İtalya'ya gitmek üzere ödeme yaptıklarını ifade ederek şikayetçi oldu.

Polis ekipleri, şikâyetin ardından yaptıkları çalışmalarda Huseyin Y.'yi Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde 24 Ekim günü yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri sona eren Huseyin Y., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan 3 göçmen, sağlık kontrollerinin yapılmasından sonra sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Yorumlar (0)