AFAD, 3 ili uyardı! Sağanak yağış bekleniyor

26 Haziran 2022 Pazar gününe ilişkin uyarı mesajı yayımlayan AFAD; Kastamonu, Zonguldak ve Bartın’da bugün sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. 

YAŞAM 26.06.2022, 09:23 27.06.2022, 13:53
AFAD, 3 ili uyardı! Sağanak yağış bekleniyor

AFAD’dan yapılan açıklamada, bu kentlerde yaşayan vatandaşların özellikle sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugüne ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, bugün Çanakkale, Sakarya, Edirne, İzmir, Kocaeli, Çankırı, Ankara, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Balıkesir’in batı kesimlerde yerel ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği bildirildi. 

Karadeniz’de sağanak yağışlar etkili olacak

Yapılan açıklamada sağanak yağışların özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz, Amasya ve Van çevreleri, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusu ve Sinop’un batı kesimlerinde etkili olacağı aktarıldı. Sağanak yağışlar öncesi bölgedeki vatandaşlar için bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Bu bölgelerdeki vatandaşlarımızın su baskını, sel, dolu yağışı ve yıldırım gibi çeşitli olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

AFAD’dan 3 kent için uyarı mesajı

AFAD’dan da özellikle 3 kente yönelik bir uyarı mesajı yayımlanarak, “Bugün Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’da sağanak yağışların etkili olması beklenmektedir. Konuyla ilgili bu kentlerdeki ekiplerimiz teyakkuz halinde bulunmaktadır. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın heyelan, sel ve su baskını gibi çeşitli olumsuzluklara karşı mutlaka tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi. 

Bartın Valiliği’nden açıklama

Bartın’da beklenen kuvvetli yağışlar öncesi Bartın Valiliği de bir mesaj yayımlayarak kent halkını dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Valilikten yapılan açıklamada, özellikle olası bir taşkın halinde mutlaka dere yataklarından uzak durulması ve yüksek yerlere çıkılması yönünde çağrı yapıldı. 

Yorumlar (0)