ABD Hazine Bakanlığı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo geçtiğimiz hafta Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu. Adeyemo, görüşmede Ukrayna krizinin, terörün finansmanıyla mücadelenin ve bölgesel ekonomik meselelerin görüşüldüğünü açıkladı.

GÜNDEM 26.06.2022, 09:30
ABD Hazine Bakanlığı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Hazine Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun 22-24 Haziran tarihleri arasında NATO müttefiki ve ortağı Türkiye'yi ziyaret ettiği belirtildi.

Önemli konular ele alındı

Açıklamada, Wally Adeyemo'nun terörün finansmanıyla mücadeleyi, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı ve bölgesel ekonomik meseleleri görüşmek için Türkiye'ye geldiği kaydedildi.

Önce Ankara sonra İstanbul’a gitti

Adeyemo, Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmelerde bulundu. Daha sonra İstanbul’a geçen Adeyemo, finans kurumlarıyla Türkiye'nin mali ve ekonomik şartlarının yanı sıra Rusya'ya yönelik çok taraflı yaptırımların uygulanması hususunda da ziyaretlerde bulundu.

“Bankacılık sektörü korunmalı”

Açıklamada, "Taraflar, Türkiye'nin yasa dışı finansman cenneti olarak görülmemesini ve bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunmaya devam etmesini gerçekleştirme arzusunu dile getirdi" şeklinde ifade edildi.

Yorumlar (0)