Adıyaman'daki selde kaybolan 2 kişinin eşyaları bulundu

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Adıyaman'ın Tut ilçesinde yaşanan selde kaybolan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zümra'yı arama çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Tekdal ile kızının eşyalarına ulaştıklarını kaydeden Özkan, binden fazla personelin bölgede olduğunu söyledi.

YAŞAM 20.03.2022, 10:36 Hakan Öksüz
Adıyaman'daki selde kaybolan 2 kişinin eşyaları bulundu

Şanlıurfa ve Adıyaman'da önceki hafta yaşanan sel felaketi, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Adıyaman'ın Tut ilçesinde meydana gelen selde kayıplara karışan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zümra'yı arama çalışmaları sürüyor. 

Ömerova Deresi'nde yapılan çalışmalarda Kara Kuvvetleri Komutanlığı 10. Komando Tugayı'nın yanı sıra jandarma sualtı arama kurtarma, polis dalgıçları, AFAD, UMKE, sahil güvenlik, jandarma özel asayiş ve itfaiye ekipleri de yer alıyor. İş makineleri yardımıyla bölgedeki balçıklar temizleniyor.

"Vatandaşlarımıza ait hatıralara ulaştık"

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, afet bölgesinde koordinatör olarak görev yapıyor. Adıyaman'da depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir dönemde Tut ilçesinde yaşanan sel nedeniyle 2 vatandaşın kaybolduğunu belirten Özkan, "Selin ilk gününde 2 vatandaşımızın cansız bedenini bulduk. Kayıp 2 vatandaşımızı arıyoruz. Vatandaşlarımıza ait eşyaları bulduk." ifadelerini kullandı. 

Isı radarları, boşluk cihazları ve dronlar kullanılıyor

25 kilometrelik bir alanda arama çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Vali Özkan, "Sahada binden fazla personel var. Ekiplerimizi, yüzey sondalama çalışmalarında yer alıyor. Bazı bölgelerde ise iş makineleri çalışıyor. Dronlar ile sürekli tarama yapıyoruz. Isı radarları, boşluk cihazları ve diğer teknik aletler kullanılıyor." dedi.

Yorumlar (0)