Adana'daki dere yatağında eşek ve at kafaları bulundu

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki dere yatağında tek tırnaklı hayvan kafası ve kemikleri bulundu.

YAŞAM 26.03.2021, 00:31 26.03.2021, 13:55
Adana'daki dere yatağında eşek ve at kafaları bulundu

Yüreğir ilçesine bağlı olan Bahçelievler Mahallesi yakınında yer alan dere yatağında eşek ve at kafaları ile kemikleri tespit edildi. Eşek ve atlar kesildikten sonra arta kalan parçalarının çuvallarla getirilip dere yatağına bırakıldığı, sahipsiz köpekler tarafından parçaların çuvallardan çıkarılarak etrafa saçıldığı görüldü. Yaklaşık olarak 200 metrelik bir bölgede her tarafta eşek ve at başları bulunurken, çevreye de oldukça kötü kokular yayıldı.

Şahıslar aranıyor

Bölge sakinleri, kötü kokuların gelmesinin ardından dere yatağına gittiklerinde tek tırnaklı hayvan kemiklerini görünce, yetkililere ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay mahalline Adana İl Tarım ve Müdürlüğü ve Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Ekipler, dere yatağında ilk incelemelerini tamamladıktan sonra toplum sağlığını tehdit eden kemik ve diğer parçaların kaldırılması işlemine geçti. Diğer yandan da eşek ve at kemiklerini bölgeye getiren kişilerin bulunması için inceleme başlatıldı. 

"Maksatlı olarak yapılıyor"

Zabıta Hayri Kuruoğlu, Adana'nın kebap için oldukça önemli bir il olduğunu, bu sebeple de tüm bunların bilinçli olarak yapıldığını dile getirerek, “Yurttaşlarımız rahat olsun. Tüm kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Bunlar tek tırnaklı hayvan kemikleri. Bunlar bir amaç doğrultusunda buraya atılıyor." dedi.





Yorumlar (0)