80 yıllık zeytin ağacı depremde ikiye ayrıldı

Hatay ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Hatay'a bağlı Samandağ ilçesindeki 80 senelik zeytin ağacı ikiye bölündü.

YAŞAM 07.03.2023, 20:57
80 yıllık zeytin ağacı depremde ikiye ayrıldı

Depremlerde çok büyük yıkımın yaşandığı ilçeye bağlı Çubukçu Mahallesi üzerinde yer alan beş dönüm büyüklüğündeki zeytinlikte de büyük bir yarık oluştu.

Bahçede oluşan yarıkla kökünden ayrılan 80 senelik zeytin ağacının iki parçası, birbirlerinden yaklaşık olarak 15 metre kadar ayrıldı.



"Neye uğradığımızı şaşırdık"

Muhtar Mustafa Gündoğan, basın mensuplarına, tarımla uğraşılan mahallede zeytinlikte oluşan yarıkları gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

Depremin akabinde ailesini evden çıkardığını aktaran Gündoğan, "Ağacımızı doğal afet bu hale getirdi." dedi.

Neye uğradıklarını şaşırdıklarının altını çizen Gündoğan, "Depremden iki gün sonra buraya geldik. Burayı da bu halde görünce şaşkınlık yaşadım. Buradaki su borusu nasıl bu duruma geldi, ona da anlam veremiyorum. Rahat 10 metre kadar gerilmiş." ifadelerine yer verdi.

Gündoğan, yetkililerin inceleme yaptığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Burada tarım yapılabilmesi için bir çaresine bakacağız. 50 yaşındayım, hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu ağaçların tarihini ve tarlanın sahiplerini bilirim. İkiye ayrılan ağacın yaşı 80'den büyüktür."



"Korkudan yatamadım"

Mahallede ikiye ayrılan ağacı görmek için gelen Ümmühan Gündoğan ise gördükleri karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Depremlerin akabinde mahallesinde anlatılanları görebilmek için geldiğini kaydeden Gündoğan, "Böyle bir şeyi daha evvel görmedim. Gerçekten çok korkunç. İlk gördüğümde o kadar korktum ki yatamadım. 70 yaşındayım, hayatımda böyle bir şey görmedim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)