55 yaşındaki kadın yürüyemeyen eşini 10 senedir sırtında taşıyor

55 yaşındaki Fatma Bal, kaza geçirmesinin ardından 10 yıl önce felç olan eşine gözü gibi bakıyor. Fatma Bal, eşinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ona gözü gibi bakıyor.

YAŞAM 22.09.2020, 23:44 22.09.2020, 23:48
55 yaşındaki kadın yürüyemeyen eşini 10 senedir sırtında taşıyor

Gaziantep'te yaşamını sürdüren 60 yaşındaki Abdullah Bal, 10 sene önce bir motor kazası neticesinde iki ayağını da kullanamaz hale geldi.

O günün ardından eşi Fatma Bal, Abdullah Bal'ın ayakları oldu.

Senelerdir sırtında taşıyor

Eşinin günlük ihtiyaçlarını sırtında taşıyıp gideren vefalı kadın, kendisinin de şeker hastası olduğunu ve kocasını buna rağmen bir ömür boyu sırtında taşıyacağını söyledi.

"Eşim olmasaydı ben de olmazdım"

Abdullah Bal, yaptığı açıklamada, "Ben 10 yıl önce bir motosiklet kazası esnasında ayaklarımı kaybettim. Halimden ancak benim gibi olanlar anlar. Eğer eşim olmasaydı ben de olmazdım. 

Eşim beni sabahleyin yatağımdan alıyor ve akşam yeniden yatağıma koyana dek ihtiyaçlarımı sırtında taşıyarak karşılıyor. Sabah beni tıraş ederek damat gibi yapıyor. Allah kendisinden bin kez razı olsun. Eğer o olmazsa benim de hayatım olmaz." dedi.

"Yeter ki yaşasın"

Fatma Bal ise, "Eşim 10 seneden beri engelli. Onu sırtımda taşıyorum. Hiç şikayetçi değilim. O bana sağlığında çok iyi baktı. Hiç kimseye muhtaç ettirmedi. Banyosunu yaptırıyorum, tıraşını yapıyorum. Günde 10 kez sırtımda taşıyorum. Zor ama yapacak bir şey yok. Ben de şeker hastasıyım, yeter ki o yaşasın, sırtımda taşımaya hazırım." dedi.

Yardım bekliyorlar

Çift, evlerinde bulunan banyo ve tuvaletin engelliler için uygun olmadığını kaydederek hayırseverlerin yardımıyla tuvalet ve banyosunu onarmak istediğini söyledi. Bal çifti yaklaşmakta olan kış ayından dolayı kendilerine kömür yardımı yapılmasını da istedi.

Yorumlar (0)