40 saat sonra gelen 'ikiz' mutluluk

Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen depremlerde, Gaziantep'te yerle bir olan binanın enkazından bir çift ile birlikte ikiz bebekleri sağ olarak kurtarıldı.

YAŞAM 07.02.2023, 22:24
40 saat sonra gelen 'ikiz' mutluluk

Merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Zübeyde Hanım Bulvarı'nda beş katlı Bahar Apartmanı'nın yıkılması neticesinde enkaz altında kalanların kurtarılması maksadıyla jandarma, polis, 112 Acil Sağlık, UMKE ve AFAD ekiplerinin faaliyetleri devam ediyor. 



40 saat sonra kurtarıldılar

Ortam dinlemesinin akabinde enkazın altında olduğu tespit edilen 1,5 yaşlarındaki Ahmet Erbay ve ikizi Amine Elçin depremden yaklaşık olarak 40 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.



Umutla bekleyenler büyük mutluluk yaşadı

İkizlerden Ahmet Erbay'ın enkazdan çıkarılma anı, kurtarma ekibindeki özel harekat polislerince cep telefonuyla kayda alındı. Kurtarma personelleri, "Mucize geliyor..." diye bağırarak betonların arasından gözyaşları içerisinde çıkardıkları bebeği sağlık personellerine teslim etti. İkiz bebeklerin kurtarılması, etrafta umutla bekleyenlerce mutlulukla karşılandı. Bebekler hastaneye nakledildi.



Genç çift de kurtarıldı

Sık sık sessiz olunması yönünde çağrı yapan ekipler, süren faaliyetlerde ikizlerin babası İbrahim ve annesi Pınar Karapirli'ye de ulaşmayı başardı.

Enkazdan kurtarılan baba ve anne de 112 Acil Sağlık personelleri tarafından özel hastaneye kaldırıldı.

Yorumlar (0)