19 yaşındaki genç, cezadan böyle kurtuldu!

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları hususunda sürekli uyardı. 19 yaşındaki bir genç, çalıştığına ilişkin belgeyi polis ekiplerine gösterince cezadan kurtuldu.

YAŞAM 09.04.2020, 10:43
19 yaşındaki genç, cezadan böyle kurtuldu!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler dâhilinde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmasına yasak getirilmiş, vatandaşların marketler, pazar yerleri ve toplu taşıma araçlarında maske takmaları zorunlu hale getirilmişti. 

İstanbul'da Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri de alınan önlemler dâhilinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Polis ekipleri, meydanlarda ve toplu kullanım alanlarında kontroller gerçekleştirerek kurallara riayet edilip edilmediğini denetledi. 

Belgesini gösterince ceza almadı

Vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları gerektiği hususunda sürekli uyaran polis ekipleri, kimlik kontrolü gerçekleştirdi.

Çalışmak üzere dışarı çıktığını ifade eden 19 yaşındaki bir genç, cep telefonundan belgesini gösterince ceza almadı. 

Polis ekiplerinden "Sokağa çıkmayalım" anonsu

Diğer yandan polis ekipleri, "Değerli İstanbullular, evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Kapalı ve toplu taşıma alanlarında maske ve eldiven takalım." şeklinde anons yapmayı da ihmal etmedi.
 

Yorumlar (0)