16 yaşında böyle servet...

Amerikalı dansçı, oyuncu ve YouTube fenomeni Jojo Siwa, henüz 16 yaşında ve milyonlarca dolarlık bir servete sahip.

YAŞAM 29.01.2020, 16:05
16 yaşında böyle servet...

Amerikalı dansçı, oyuncu ve YouTube fenomeni Jojo Siwa, henüz 16 yaşında ancak bir servet kazanıyor.

Genç fenomen Siwa, küçük yaşına rağmen milyon dolarlara sahip. Peki, Siwa bu şöhreti ve parayı nasıl kazandı?

Bir yarışmayla başladı

19 Mayıs 2003 tarihinde Nebraska'da doğan ve tam adı Joelle Joanie Siwa olan Jojo ilk olarak 2013 yılında sahneyi çıktı. Katıldığı bir yarışmada son 5'e kalan genç fenomen şöhret basamaklarını hızla tırmanmaya başladı.

Jojo, esas olarak "Dance Moms" isimli bir televizyon programı ile ün kazandı. Herkes onu programda kullandığı rengârenk kurdeleleriyle tanıdı.

Toka sattı

Celebrity Net Worth'a göre Jojo, ünlenmesinin ardından tanesine 9 dolar olarak belirlediği kurdele tokalardan tam 40 milyon adet sattı. Genç yıldız, bu paranın tamamını cebine koyamasa da her tokadan ciddi bir kâr sağladı.

Saçlarıyla, özellikle de kurdele tokalarıyla ünlenen Siwa, "Saçlarım toplu olunca kendime daha fazla güveniyorum. Saçlarımın boynuma değmesinden nefret ediyorum" diyor.

Reklam işi en büyük paya sahip

YouTube'da 10 milyonu aşkın abonesi, Instagram'da ise 9 milyon takipçisi bulunan genç fenomen, toka satışlarıyla beraber kazancının ciddi bir kısmını sosyal medyadaki reklamlardan elde ediyor.

Televizyon işleri, kitap satışları, ayakkabı zinciri Payless shoes ile yaptığı iş birliği, kıyafet ve aksesuarları satışı gibi kollardan gelir sağlayarak şu anda milyonlarca doların sahibi.

Henüz ehliyeti olmamasına rağmen BMW marka özel aracıyla yolculuk yapan Siwa'nın yaklaşık 12 milyon dolarlık bir serveti olduğu düşünülüyor.

Yorumlar (0)