1 kilometrelik iftar sofrası: Sofranın başı var sonu yok

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen iftarda, aynı sofrada 4 bin kişi iftar yaptı. Sofranın uzunluğu ise 1 kilometreye yaklaştı.  

YAŞAM 04.04.2022, 10:00 04.04.2022, 17:09
1 kilometrelik iftar sofrası: Sofranın başı var sonu yok

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki iftarda bir araya gelen Tekirdağlılar, 1 kilometre uzunluğundaki sofrayı doldurdu. ‘Gönül Sofraları’ adıyla Süleymanpaşa Belediyesince geleneksel bir duruma dönüştürülen iftarda bir araya gelen binlerce kişi, oruçlarını birlikte açtı. 

4 bin kişilik, 1 kilometre uzunluğunda iftar sofrası

Yeni yapılan Bülent Ecevit ve Gazi Hasan Paşa Parklarında gerçekleştirilen iftar yemeğinde toplanan 4 bine yakın vatandaş, sahil şeridini kapsayan bir kilometre uzunluğundaki yolda oruçlarını açtı. Musiki ve ilahi dinletisi eşliğinde yapılan iftar yemeğinde, açık havada vatandaşlar iftarlarını yaptılar. Aynı masada binlerce vatandaşın bir araya gelip kurdukları dev iftar sofrası, havadan dron ile görüntülendi. 

“Daha kalabalık gönül sofralarında buluşacağız”

İftar gecesinde açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Belediyemizin imkanlarıyla yaptığımız bu sahil parkımızda değerli Tekirdağlılar ile aynı sofrada olduğum için oldukça mutluyum. Bu bölgenin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu ramazanın sonunda inşallah bayramdan sonra Altınova Mahallesi'ne yakın bölümünde Millet Bahçesi çalışmalarımıza geçiyoruz. İnşallah, bir sonraki Ramazan’da, inşasını tamamlayacağımız Millet Bahçesinde güzel bir iftar yapacağız. Bugün 4 bin kişiyiz. İnşallah o gün, biraz daha kalabalık bir biçimde gönül sofralarında toplanacağız. Her birinizin Ramazanını yürekten kutluyorum. Yüce Mevlam ailenizle, dostlarınızla beraber, huzur, mutluluk ve sağlık içerisinde nice bayramlara ve ramazanlara ulaşmayı nasip eylesin. Hepinizi saygıyla, hürmetle, muhabbetle ve sevgiyle selamlıyorum. Hayırlı ramazanlarınız olsun” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)