Pakdemirli: “Tarım işçileri kademeli olarak aşılanacak” 

Bakan Bekir Pakdemirli, Amik Ovası’nda yapılan buğday hasadına katıldı. Hasat sonrasında ise tarım faaliyetleri ve işçilerin aşılanması hakkında açıklama yaptı. 

TARIM 24.05.2021, 16:10
Pakdemirli: “Tarım işçileri kademeli olarak aşılanacak” 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’daki Amik Ovası’nda yapılan buğday hasadına katıldı. Tarım işçileriyle konuşan, hasadı izleyen Pakdemirli, basın açıklaması yaptı.

İşçiler, kademeli olarak aşılanacak

Pakdemirli: “Hem kamudaki hem de özel sektördeki tarım paydaşları ve işçileri, Sağlık Bakanlığı tarafından kademeli olarak aşılanacak. Pandeminin başından bu yana özellikle mevsimlik işçiler üzerinde aşılama gerçekleştiriyoruz. Tarım sektörü işçilerinin korunması konusunda gayret ediyoruz. Bu da pandemi döneminde bile yüzde 5’lik büyüme yakaladık. Büyümeyi devam ettirmek için aşılama çalışmalarına devam ediyoruz. Hızlı bir şekilde başlayan ve öyle devam eden aşılama kampanyası için Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ederiz.”



“Tarım alanlarında artış yaşandı”

Çiftçilerden Hasan Çelik’in tarlasına giden ve Çelik’in dekar başına 650 kilo verim aldığını belirten Pakdemirli: “Dekar başına 650 kilo verim almak, Amik Ovası’na özgü. Hatırladığınız gibi gübre desteğini önce 4 liradan 8 liraya sonra da 8 liradan 16 liraya çıkardık. Mazot desteğini ise 15 liradan 19 liraya çıkardık. Yaptığımız tüm bu işlet, ülkemizde ekilen alanların artmasına vesile oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız buğday için fiyat açıkladı biliyorsunuz. Buğday için 2 bin 250 lira, arpa için bin 750 lira ve dekar başına da 275 lira destek veriyoruz. Bugün hem üretici hem de çiftçi bu durumdan memnun. Memnuniyeti sürdürmeye devam edeceğiz. Her zaman üreticinin yanında olacağımızı söylemiştik. Bu sözümüzü tutmaya devam ediyoruz.”

“TMO hasat sonu fiyatı yakında açıklanacak”

Pakdemirli: “Geçen seneye oranla yüzde 36 oranında artan çitçi memnuniyetimiz var. Borsada normalin üstünde fiyatlar görüyoruz fakat bu fiyatlar gerçekçi değil. TMO, hasat sonu fiyatı yakında açıklanacak. Belirtmek gerekir ki TMO, kar amacı gütmeden fiyat verecektir.” 

Yorumlar (0)