Pençe-Yıldırım Harekatı şehidi Eyyüp Gergin, memleketinde toprağa verildi

Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit olan Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNDEM 24.05.2021, 16:30 24.05.2021, 16:31
Pençe-Yıldırım Harekatı şehidi Eyyüp Gergin, memleketinde toprağa verildi

Dün Pençe-Yıldırım Harekatı operasyonunda, gerçekleştirilen havadan ikmal faaliyetinde, helikopterden iniş sırasında yaralanan ve hastanede şehit olan 25 yaşındaki Eyyüp Gergin için Kayseri’nin Bünyan ilçesinde tören yapıldı.

Babaevinden helallik alındı

Şehit Gergin’in naaşı, babaevinde helallik alınmasından sonra Türk bayrağına sarılı tabutla Pazaryeri Meydanı'na getirildi.

Babaevinde, şehidin babası Murat, annesi Nihal, kardeşleri Mukadder ve Oğuzhan ile akrabaları, şehidin cenazesine sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babası ve annesi "Aslanım, kuzum benim. Beni bırakıp nereye gittin?" sözleriyle ağlarken, şehidin babaannesi ise şehit torununun resmini gazetecilere göstererek gözyaşı döktü.

Öğle namazına müteakip İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin naaşı, tekbirler eşliğinde Bünyan Mezarlığı Şehitliği'ne getirilerek defnedildi.

Düzenlenen törene, şehidin ailesi ve akrabaları, Vali Şehmus Günaydın, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı’nın yanı sıra ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar (0)