Tarlada aşı dönemi başladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile “tarlada aşı” döneminin başladığını belirtti. Buna göre çiftçiler ve tarım işçileri, tarlalarda çalışırken de aşı olabilecek. 

SAĞLIK 23.05.2021, 10:59 23.05.2021, 17:13
Tarlada aşı dönemi başladı 

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aşılama takvimi uygulanmaya devam ediliyor. Hızlı şekilde ilerlemesi sağlanan takvimde artık sıra tarım işçilerinde.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama takviminin başlangıcında “aşı ekiplerinin” kurulduğunu ve bu ekiplerin evden çıkamayacak durumda olanlara ve yaşlılara giderek evlerde aşı yapacaklarını belirtmişti. Aşılama takviminde ilerleme yaşanırken artık sıranın çiftçilere ve tarım işçilerine geldiğini belirten Koca, aşı ekiplerinin tarla tarla gezerek aşı yaptıkları görüntüleri paylaştı.



“Bu güce güvenin”

Sosyal medya hesabından duyurduğu habere göre aşılama başlangıcından bu yana ülkemizde 27 milyon dozdan fazla aşılama yapıldı. Bu dozların azımsanmayacak bir kısmı ise aşı ekiplerinin evleri ziyaret ederek yaptığı aşılardan oluşuyor. Hava şartlarına direnerek dağlar ve yollar aşan sağlık ekipleri şimdi de rengarenk tarlaların yolunu tutuyor.



Fahrettin Koca, yaptığı paylaşımda, “Bu güce güvenin” notunu düşerek umut ışığını yakmaya devam etti. 

Yorumlar (0)