Öğretmenliği bırakıp serasını kurdu, şimdi siparişlere yetişemiyor

Adana’ya bağlı Yumurtalık ilçesinde öğretmenliği bırakan Aykut Onar, muz üretmeye başladı. Bankanın "Burada muz yetişmez." diyerek kredi dahi vermediği Onar, şimdi ise siparişlere yetişemiyor.

TARIM 02.09.2021, 19:47 05.09.2021, 09:34
Öğretmenliği bırakıp serasını kurdu, şimdi siparişlere yetişemiyor

5 sene evvel Anamur Bozyazı gezisinde gördüğü muz serasını ilçesine kazandırmak için araştırmaya koyulan ve herkesin "Olmaz." dediği muz serası ile şimdi aylık 20 ton muz hasadı yapan Onar, 3 milyonluk yatırım için 5 sene evvel bankanın "Burada muz yetişmez." diyerek kredi dahi vermek istemediğini, girişimcilikte cesur davranma ve doğru araştırma ile başarılı olunabileceğini ifade etti.

"'Bu bölgede muz olmaz' dediler"

Öğretmenlik görevini baba mesleğini yapmak için bıraktığını dile getiren Onar, “Aileden kalma arazilerimiz vardı. Eskiden buğday, pamuk, mısır gibi ürünler ekiyorduk. Farklı ürünler arayışına girdik ve muz üretimine karar verdik. Bölgede deneyen ilk biz olduk ve Allah'a şükür başarılı da olduk. 20 bin metrekarelik alana sera yaptık. Toplamda 3 milyon lira harcadık. Teşvikten yararlanmak istedik fakat 'Bu bölgede muz olmaz.' yanıtını aldık. Daha düşük miktardaki krediyle üretimi denedik ve başardık." dedi. 

Yaprağından da yararlanıyor

Tüm borçlarını ödediklerini söyleyen Onar, şöyle devam etti: 

"Her dönem hasat yapabiliyoruz. Aylık ortalama 20 ton ürün ede ediyoruz. Talep yoğun olduğu için yurt dışına gönderecek ürünümüz kalmıyor. Devlet memurluğundan daha güzel bir iş."

Serada atık olan yaprakları da solucan gübresi üretiminde yem olarak kullandığını belirten Onar, bu şekilde organik ve kaliteli ürün elde ettiğini sözlerine ekledi. 



Yorumlar (0)