Kırşehir’de 15 günlük şarbon karantinası

Kırşehir Mucur da, 11'i büyükbaş olmak üzere 14 hayvan şarbon hastalığından telef oldu ve bölge şarbon karantinasına alındı.

TARIM 27.12.2019, 09:53
Kırşehir’de 15 günlük şarbon karantinası

Mucur'a bağlı Şatıroğlu Mahallesinde bulunan bir ahırda dün, 11'i büyükbaş 14 hayvan şarbon hastalığına yakalanarak telef oldu. 14 hayvanının toplu bir şekilde telef olduğunu gören ahır sahibi durumu ihbar etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden gelen yetkililer, hayvanların telef olma nedeninin şarbon virüsü olduğunu tespit etti.

Mahalle giriş ve çıkışları hayvanlara kapatıldı

 

14 hayvanın telef olma sebebinin şarbon virüsü olduğunu belirleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, mahalleyi karantinaya aldı. Karantinaya alınan Şatıroğlu mahallesi sakinlerine ilaçlama ve aşı çalışması yapıldığını açıklayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Yücekaya, "Mahalledeki hayvanların giriş ve çıkışları yasak edildi. Aşılama çalışmalarının yapıldığı andan itibaren mahalle 15 gün karantina altına alındı" diye konuştu.

Telef olan 14 hayvan kireç çukurlarına gömüldü

Telef olan hayvanlardan alınan numuneleri incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiğini söyleyen Yücekaya yapılan aşılarla ölümlerin durduğunu söyledi ve “Hastalık tek işletmede çıktı; ama biz mahallede bulunan bütün hayvanları aşıladık. Mahalle karantinaya alındı. Hastalık şu an kontrol altına alınmış durumda" dedi. Yücekaya ayrıca telef olan 14 hayvanı ilçeden uzak bir konumda açtıkları kireçlenmiş çukurlara gömüldüğünü açıkladı.

Yorumlar (0)