Bakan Pakdemirli’den yılbaşında çam ağacı ikazı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakidemirli, ormanlardan genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlatarak, vatandaşın çam ağacı ihtiyacını orman fidanlıklarından temin edebileceğini aktardı.

TARIM 30.12.2019, 16:38 30.12.2019, 17:44
Bakan Pakdemirli’den yılbaşında çam ağacı ikazı!

Bakan Pakdemirli’nin yazılı olarak yaptığı açıklamada, yılbaşında ormanlık alanlardan kanunlara aykırı şekilde fidan temin edenlere "10 yıla kadar doğabilecek hapis alınabileceğini" söyledi. Orman Kanunu’nun cezai yaptırımlarını hatırlatan Pakdemirli, orman teşkilatının bu konuya ilişkin önlem aldığını belirtti.

“Ağaç kesmeyelim, fidan dikelim”

Vatandaşların yılbaşı için çam ağacı ihtiyacını orman fidanlıklarından temin edebileceğini kaydeden Pakdemirli, "Her yıl olduğu gibi ağaç kesmeyelim, fidan dikelim" çağrısında bulundu.

Fidanlar şehir merkezlerindeki stantlardan temin edilebilir

Pakdemirli, geçtiğimiz yıllardaki gibi "Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyasının bu yıl da uygulandığını ifade etti. Bu kapsamda vatandaşların Orman Genel Müdürlüğünün şehir merkezlerinde oluşturduğu stantlardan ücretsiz bir şekilde fidan alabileceğine işaret eden Pakdemirli, "Bu fidanların daha sonra toprakla buluşturulması içinse yine orman teşkilatımız yardımcı olacaklar." dedi.

Ormanlardan kaçak kesim yapmanın ağır yaptırımları var!

Ormanlardan kaçak kesim yapmaya ilişkin ağır yaptırımların olduğunu söyleyen Pakdemirli, "6831 sayılı Orman Kanunu'nda, 'Ağaç kesenler, kökünden sökenler veya ağaçlardan yalamuk, pedavra, hartama çıkaranlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır.” dedi. Söz konusu suçun fidan tahribatı olması halinde de, aynı kanun maddesinin birinci fıkrasına göre, verilecek cezanın bir kat artırılacağı hükmünün altını çizdi ve “Ormandan genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir." hatırlatmasında bulundu.

Yorumlar (0)