24 saatlik kesintinin ardından yeni gelişme!

Marmara Adası'nda yaşanan 24 saatlik kesintinin ardından binalardan bazılarına jeneratörler aracılığıyla elektrik verilmeye başlandı.

YAŞAM 30.12.2019, 16:49
24 saatlik kesintinin ardından yeni gelişme!

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı İlhanköy Mahallesi'nden denizin dibinden kablolarla adaya verilen elektrik kesilmişti. Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ekipleri, kesinti nedeniyle çalışmalarına devam ediyor.

Badalan ve Saraylar mevkiinde yer alan mermer ocaklarındaki jeneratörler, geçici elektrik temini için Marmara Adalar Belediyesi ekipleri tarafından adanın merkezine ve Saraylar Mahallesi'ne ulaştırıldı. Kurulan jeneratörlerle bazı bölgelere elektrik verilmeye başlandı.

Öte yandan,  UEDAŞ ekipleri ile Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından Erdek'ten Marmara Adası'na jeneratör ve trafoları beslemek için kablo taşındı. 

Badalan bölgesinde bulunan mermer ocaklarından getirilecek iki jeneratör vasıtasıyla Çınarlı, Topağaç ve Gündoğdu mahallelerine enerji sağlanacak. 

Çapanın kabloya zarar vermesi nedeniyle kesinti yaşandı

Dün saat 15.00 sıralarında Marmara Adası'nda denizin dibinden giden enerji iletim kablolarının arızalanması sebebiyle elektrikler kesilmişti. Bunun ardından Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ile belediye ekipleri, kabloları tamir etme amacıyla çalışma yürütmüş fakat denizde etkili olan fırtına sebebiyle müdahaleler sonuç vermemişti.

Elektrik kesintisinin bir gemiden atılan çapanın kabloya zarar vermesi nedeniyle meydana geldiği bildirilmişti.


 

Yorumlar (0)