Akıllı tarımda Türk şirketin başarısı!

ForFarming adlı akıllı tarım sistemleri üreten şirket ilaç kullanmaksızın işleyecek olan akıllı tarım çözümü geliştirdi. 2,4 milyon TL’lik yatırım anlaşmasını yapan şirket yapay zekâ ve nesnelerin interneti teknolojilerinden faydalanacak.

TARIM 25.11.2019, 10:38
Akıllı tarımda Türk şirketin başarısı!

Endüstri 4.0 kalkınmasına yönelik tarım girişimleri yatırımcıların ilgisini çekiyor. ForFarming, sera benzeri kapalı alanlarda zirai ilaç kullanmadan yapılacak tarımda teknolojinin yapay zekâ ve nesnelerin interneti gibi imkânlarından faydalanıyor.

ForFarming, sadece 2018 yılında 9 girişime yatırım yapan Tarvenn Ventures’tan ilk tohum yatırımını aldı. Şirketin odağında küresel akıllı dikey tarım pazarına giriş yapmak var.

Düşük maliyetle yüksek ürün çıktısı sağlıyor!

Alternatif tarım çözümleri geliştiren şirket, nesnelerin interneti “Internet of Things (IoT)” teknolojisi kullanılarak üretim yapılıyor. Sağlıklı yaşam ve taze ürün tüketme akımıyla meydana gelen “dikey tarım” ekseninden hareketle akıllı tarım girişimlerinde bulunuyor. Böylece üretim marjınal ürün faaliyetlerini maksimize ediyor, girdi miktarından maksimum çıktı alınıyor. Yani üreticinin için çok daha düşük maliyetle çok daha fazla ürün çıktısı elde etmesi sağlanıyor.

7 ülkede 24 lokasyonda faaliyet

Aldığı tohum yatırımından sonra dünyaya açılmayı hedefleyen şirket ForFarming, faaliyetlerini 7 ülkede 24 lokasyonda faaliyet göstermeye devam ediyor. İkinci yatırım turunda gördüğü ilgi ile birlikte ForFarming adımlarını büyütmeye devam ediyor.

Tarımsal üretim yöntemlerini temelden değiştirecek!

ForFarming, tarımsal üretimde yapay zekâ ve nesnelerin interneti özelliklerini tarıma işleyerek hem verimliliği artırıyor hem de zirai ilaçların yan etkilerini ortadan kaldırıyor. Farmi ve Farmio adlı modüllerle, yapay zekâ ve bulut veri tabanlı sistemlerle akıllı tarım teknolojilerini hayata geçiren şirket tarımsal üretim yöntemlerini temelden değiştirecek adımlarla tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Zirai ilaçların minimize edilmesinde öncü rolü üstlenmesi beklenen şirketin bu girişimleri sayesinde zirai ilaçların yan etkilerini de minimize edeceği öngörülüyor.

 Tarım işi yapanlar için çağın verebildiği maksimum faydayı sağlanıyor

Şirket yapay zekâ destekli ve bulut tabanlı tarım sistemleriyle dünyada öncü olmayı hedefliyor. Geliştirdiği algoritmalarla ürünlerin sıcaklık, nem, CO2, pH, ışık gibi değerleri dinamik bir şekilde kontrol edip üreticisine bilgi sağlıyor, bu şekilde tüm ortam koşulları optimize edilip, yöneylemleri planlanıyor. Bu şekilde tarım işi yapanların işlerini kolaylaştırdığı gibi optimum kazanç sağlatıyor. Bitkiler hakkında veri deposu ve bitki analizi gibi özellikler sayesinde üreticiler çok daha verimli bir üretim ve hasat süreci planlaması yapması sağlanıyor.

Yorumlar (0)