Yarı finalde dev mücadele: Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya

Lionel Messi'nin formasını giydiği Arjantin ile Luka Modricli Hırvatistan, Dünya Kupası yarı final maçında bugün karşı karşıya gelecek. İşte kritik maça dair detaylar...

SPOR 13.12.2021, 09:54 14.12.2022, 00:24 Hakan Öksüz
Yarı finalde dev mücadele: Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı, bugün oynanacak Arjantin-Hırvatistan maçıyla başlayacak. Lionel Messi'nin oynadığı son Dünya Kupası organizasyonunda kupayı müzesine götürmek isteyen Güney Amerika temsilcisi Arjantin, son dünya kupası finalisti Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

Arjantin ile Hırvatistan arasındaki yarı final mücadelesi bugün saat 22.00'de başlayacak. Lusail Stadı'nda yapılacak dev mücadelenin hakemi, İtalyan Daniele Orsato olacak. Rakibini eleyen takım, finalde Fransa-Fas eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek. 

Dünya Kupası'nda üçüncü randevu

Daha önce Dünya Kupası'nda iki kez karşılaşan Arjantin ve Hırvatistan'ın birer galibiyetleri bulunuyor. 1994 Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile grup maçında karşılaşan Arjantin, rakibini 1-0 yendi. 2018'de ise iki takım yine gruplarda karşı karşıya geldi. O turnuvanın finalisti olan Hırvatistan, Arjantin'i 3-0'lık skorla geçti.

Arjantin ve Hırvatistan'ın turnuva yolu

Dünya Kupası'na Suudi Arabistan yenilgisiyle başladıktan sonra Meksika ve Polonya'yı mağlup ederek gruptan çıkan Arjantin, üst turlarda Avustralya ve Hollanda'yı eledi. Diğer yarı finalist Fas'ın da yer aldığı grubu 5 puanla ikinci sırada tamamlayan Hırvatistan ise Japonya ve Brezilya'yı penaltılarla geçerek yarı finale yükseldi.

Yorumlar (0)