Weghorst ayrılıyor mu? Şenol Güneş açıkladı

Şenol Güneş, "Weghorst bizim için çok önemli bir futbolcu. Veda etmesi için taraftara veda etmesi yetmiyor, kulüple de konuşması gerekiyor. Bu yönde bir gelişme duydum fakat net değil." dedi.

SPOR 08.01.2023, 00:45 09.01.2023, 14:57
Weghorst ayrılıyor mu? Şenol Güneş açıkladı

Süper Lig'in 18'inci haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 yenen Beşiktaş'ta teknik patron Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu.



"Weghorst bizim için çok önemli"

Siyah-beyazlılardan ayrılması gündeme gelen Weghorst'un durumuna ilişkin konuşan Güneş, Hollandalı futbolcunun maç listesine yazdığı ilk oyuncular arasında olduğunu kaydederek, "Lig halihazırda devam ediyor. Transferde bir sürü futbolcular gelecek gidecek şeklinde konuşuluyor. Çok futbolcu yazıldı ama hiç kimse gelmedi. Gidenler de aynı şekilde yazıldı ama hiç kimse gitmedi. Wout Weghorst bizim için çok önemli bir futbolcu. Oyuna katkı sağlıyor, gol atıyor, gol attırmaya yardım ediyor. Veda etmesi için taraftara veda etmesi yetmiyor, kulüple de konuşması gerekiyor. Bu yönde bir gelişme duydum fakat net değil. Transfer teknik, idari ve ekonomiktir. İdari ve ekonomik olarak futbolcunun isteği, kulübün isteği ve tüm bunların örtüşmesi gerekir. İyi futbolcunun gitmesini istemem. Gelişmeleri, ne olup olmayacağını henüz bilmiyoruz. Bizde çok iyi işler yaptı. Teknik açıdan müspet bakmam. Bugün konuşmayı yanlış buluyorum. Bu akşam çok iyi oynadı ve üç puana katkı sağladı. Gitmeyle ilgili hem kulüple hem kendisiyle görüştükten sonra değerlendiririm. Gitmesini istemediğiniz gidebilir, istediğiniz gitmeyebilir." dedi. 



"Ozan Tufan'ı beğeniyorum"

Güneş, transferi gündemde olan futbolculardan Ozan Tufan'a ilişkin olarak ise "Çok iyi bir çıkış yapmıştı, ardından dalgalanma geçirdi. En üst düzeye çıktı ama sonra düştü. Şimdi İngiltere'de. Bana resmi bir şey gelmedi. Ozan ile ilgili bir görüşme yapmadım. Ozan'ı beğenirim fakat alıp almamak başka bir husus. Teknik, ekonomik tarafları var. Yerli futbolcu olmasının avantajı var fakat dezavantajları ne ona da bakmak gerekiyor. Mevki olarak savunmada bir futbolcu düşündüm. Onu da eldeki oyuncuları değiştirerek gerçekleştirmeyi planladım. Beşiktaş'a ekonomik sıkıntı oluşturmadan hamle yapmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)