Villarreal-Manchester United finali nefes kesti: 12-11

UEFA Avrupa Ligi'nde 120 dakikalık bölümü 1-1'lik beraberlikle son bulan maçta seri penaltı atışlarıyla Manchester United'ı 11-10 mağlup eden Villarreal, tarihinde ilk defa kupanın sahibi oldu.

SPOR 27.05.2021, 01:41
Villarreal-Manchester United finali nefes kesti: 12-11

Avrupa'nın iki numaralı turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'nin final müsabakasında İngiliz devi Manchester United ile İspanyol ekibi Villarreal, Polonya'nın Energa Gdansk Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. İspanyol ekibi, maçta dakikalar 29'u gösterdiğinde Moreno'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. İngiliz ekibi ise dakikalar 55'i gösterdiğinde yıldız golcü Cavani ile skora eşitliği getirdi.  

Penaltılar belirledi

90 dakikalık bölüm bu skorla son bulurken, uzatma dakikalarına geçildi. Maçın bu bölümde de eşitlik bozulmayınca, seri penaltı atışları neticeyi tayin etti. 12'nci penaltı atışında Manchester United'ın başarılı kalecisi De Gea'nın şutunu kaleci Rui kurtarınca Villarreal kupaya uzandı.

Manchester United, Galatasaray ve Beşiktaş'ı üzdü

İspanya temsilcisi Villarreal'in kupayı kazanması Türk ekiplerini de üzdü. Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, Villarreal'in kupayı kazanmasıyla Şampiyonlar Ligi kura çekimine 4'üncü torbadan katılacak. Galatasaray ise Kupa 1'e katılabilmek için 3 ön eleme maçı oynamak durumunda kalacak. 



Yorumlar (0)