Trabzonspor, üç büyükleri bertaraf etti 

Spor Toto Süper Lig’in en güçlü takımı konumunda olan Trabzonspor, üç büyüklerle arasındaki puan farkını her geçen gün daha fazla açarken artık şampiyonluğunu garantilemiş durumda. Süper Lig’deki 20 karşılaşmanın 15’inden galibiyet, 4’ünden beraberlikle ayrılan Trabzonspor yalnızca 1 maçta mağlup oldu.  

SPOR 11.01.2022, 16:38 12.01.2022, 10:09
Trabzonspor, üç büyükleri bertaraf etti 

Spor Toto Süper Lig’in lideri Trabzonspor, puan serisini bozmadan ilerlemek konusunda artık usta oldu. Süper Lig’de şimdiye kadar çıktığı 20 maçın 15’inden galibiyet alan ve 4’ünden de beraberlikle ayrılan bordo-mavili ekip, yalnızca bir maçta mağlup oldu. 

En yakın rakibiyle puan farkı çift haneli 

Trabzonspor’un şu anda ligdeki en yakın ve büyük rakibi, Konyaspor. 2’nci sırada bulunan Konyaspor ile Trabzonspor arasında 10 puan fark bulunuyor. Şampiyonluk yolundaki ezeli rakiplerinden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile puan farklarını da hızla açan bordo-mavili ekip, İstanbul takımlarını ezici farkla alt etti.  



Üç büyükler, bu sezon “yıkıldı” 

Üç büyüklerden Fenerbahçe, çıktığı 20 maçta yalnızca 9 galibiyet ile 5 beraberlik alabildi ve 32 puan topladı. Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 17. 

Beşiktaş, 20 maçta yalnızca 8 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Süper Lig’de şu anda 9’uncu sırada bulunan siyah-beyazlı ekibin Trabzonspor ile arasında 20 puan bulunuyor. 

Galatasaray ise bordo-mavili ekipten 22 puan geride. Sarı-kırmızılı ekip, çıktığı 20 maçta yalnızca 7 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.  

Teknik adamlarıyla yollarını ayırdılar 

Trabzonspor’un İstanbul takımlarıyla arasındaki puan farklarını hızla açması, üç büyük takımın da sezon başında teknik adamlarını adeta “kovmalarına” sebep oldu. Beşiktaş, geçtiğimiz sezondaki şampiyonluğa büyük katkısı olan Sergen Yalçın ile yollarını 9 Aralık 2021’de; Fenerbahçe de takımın başına bir umutla getirilen Vitor Pereira ile yollarını 20 Aralık 2021’de ayırdı. Yeni yılın ilk ayrılığı ise Galatasaray ile Fatih Terim arasında yaşandı. 

Yorumlar (0)