Tokyo 2020'de tarihi gün: Kadınlar boksta 1 günde 2 final

Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar boks müsabakalarında, Türkiye adına tarihi bir gün yaşandı. Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 51 kiloda yarı finaldeki rakibi Tayvanlı Hsiao-Wen Huang'ı mağlup ederek finale çıkarken, Busenaz Sürmeneli ise 69 kiloda, Hindistanlı rakibi Borgohain’i mağlup ederek finale yükseldi. 

SPOR 04.08.2021, 09:28 04.08.2021, 17:31
Tokyo 2020'de tarihi gün: Kadınlar boksta 1 günde 2 final

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kadın boksunda milli sporcular Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli tarih yazmaya devam ediyor.

Buse Naz Çakıroğlu finalde

Kokugikan Arena'da, Çin Taipeisi'nden Tayvanlı Huang'la yarı finalde karşılaşan sinek sıklette sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu, rakibini mağlup ederek finale çıktı. İlk rauntta iyi bir performans sergileyen Buse Naz, 5 hakemden de tam puan almayı başardı. İkinci rauntta ise 5 hakemin 3'ünden puan almayı başaran Buse Naz, üstünlüğünü son rauntta da korudu ve karşılaşmayı kazanarak adını finale yazdırdı.

Çin Taipeisi'nden Tayvanlı Huang ise bronz madalyada kaldı.

Tarihi final 7 Ağustos’ta

Buse Naz Çakıroğlu’nun altın madalya mücadelesine çıkacağı final maçı, 7 Ağustos Cumartesi tarihinde, Türkiye saati ile sabah 08.15'te oynanacak.

Bir final de Busenaz Sürmeneli’den

2020 Tokyo’da kadınlar boks mücadelesinde 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, Hindistanlı rakibi Borgohain'i mağlup ederek finale yükseldi. Finale çıkarak madalyayı garantileyen Buse Naz Çakıroğlu'ndan sonra bir final de Busenaz Sürmeneli’den geldi.

Kokugikan Arena'da oynanan müsabakada Busenaz Sürmeneli, Hindistanlı Lovlina Borgohain'le karşılaştı. İlk rauntta oldukça istekli ve hırslı başlayan Busenaz, hakemlerin 5'inden de tam puan almayı başardı. İkinci rauntta 10'ar puan alan Busenaz, üstünlüğünü son rauntta da korudu ve altın madalya için ismini finale yazdırdı.

Bir günde iki tarihi final

Busenaz Sürmeneli’nin final maçı 7 Ağustos Cumartesi tarihinde Türkiye saati ile 09.15'te başlayacak. 

Her iki sporcumuzun mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile birlikte Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de takip etti.

Yorumlar (0)