Süper Lig hakemlerinin aylık kazancı ne kadar?

Süper Lig hakemlerinin bir ayda en az 30 bin Türk Lirası (TL) kazandıkları öğrenildi. 

SPOR 19.10.2020, 11:34 19.10.2020, 11:40
Süper Lig hakemlerinin aylık kazancı ne kadar?

Süper Lig'in 5'inci haftasında Fenerbahçe, Göztepe ile mücadele etti. Sarı-lacivertliler, İzmir ekibini 3-2 mağlup etti. Fakat mücadeleden çok hakemin Göztepe'ye verdiği penaltı konuşuldu. 

Serdar Aziz, girdiği pozisyon sonucunda Göztepe'ye penaltı verilmesine sinirlenerek hakem Atilla Karaoğlan'a "Şerefsiz köpekler" dedi. Söz konusu pozisyondan sonra VAR'a bile gidilmeden böyle bir kararın alınması, Fenerbahçe taraftarlarını öfkelendirdi. Serdar Aziz, Göztepe oyuncusunun kendisini yere atarken kalçasına değdiğini, bunun üzerine hakem Atilla Karaoğlan'ın yanlış bir şekilde penaltı kararı verdiğini söyledi. Spor yorumcuları, 29 yaşındaki futbolcuya en az 3 maç ceza verilebileceğini ifade etti. 

Peki, Süper Lig hakemleri bir ayda ne kadar kazanıyor? İşte detaylar...

Sözleşmeli hakemler, hiç görev verilmese de bir ayda 10 bin 700 lira maaş alıyor. Söz konusu hakemlere karşılaşma yönetme bedeli olarak da 10 bin lira veriliyor. 

Tartışmalı kararların imza atıldığı VAR'da görevli olan hakeme 4 bin 400 lira veriliyor. VAR yardımcısı (AVAR) olan hakeme ise 2 bin 200 lira veriliyor.

Öte yandan, karşılaşma öncesinde hazırlık amacıyla idmana çıkan hakemlere ise 2 bin lira veriliyor. 

Bu miktarlar toplandığında Süper Lig hakemi, bir ayda 30 bin lira maaş alıyor. 

Ayrıca, normal koşullarda karşılaşma yönetme bedeli olarak 10 bin lira maaş alan hakemlere, derbilerde daha fazla para verildiği ifade ediliyor. 

Söz konusu hesaplama, bir ayda sadece bir mücadele yöneten hakemlere göre yapılırken, her hafta bir mücadele yöneten hakemler için bu miktarlar daha da artıyor.

Yorumlar (0)