Stefan Kuntz’tan Türk futbolculara çağrı: “Kapımız herkese açık kalacak”

A Milli Futbol Takımı Hocası Kuntz, şu anda takımda bulunan futbolcuların Türkiye’nin en iyileri olduğunu ancak kadroya alınmayanlar için de kapının kapanmadığını; kapının her zaman açık olduğunu dile getirdi. 

SPOR 27.05.2022, 17:57 27.05.2022, 18:00
Stefan Kuntz’tan Türk futbolculara çağrı: “Kapımız herkese açık kalacak”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, UEFA Uluslar Ligi müsabakaları öncesinde Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Kuntz sözlerine Süper Lig şampiyonu Tranzonspor’u; Türkiye Kupası sahibi Sivassapor’u, Avrupa’da yarışmaya hak kazanan Başakşehir, Konyaspor ve Fenerbahçe’yi; Süper Lig’e çıkmayı başaran takımları tebrik ederek başladı. Ardından milli takımın güncel durum değerlendirmesini yapan Kuntz, önlerinde 4 maç olduğunu ifade ederek galibiyete odaklanacaklarını ifade etti.

“2024 Avrupa Şampiyonası sayfasını açtık”

“2024 Avrupa Şampiyonası sayfasını şu an itibarıyla açmış bulunuyoruz. Önümüzde 4 tane maç var. Tüm kazanma hedefimiz var. Konsantrasyonu sağlayıp maçlara yaklaşacağız. Bizi bundan sonra karmaşık bir dönem bekliyor. Bu süreç içinde Uluslar Ligi sürecinde Avrupa Kupası’na katılacağız. Uzun bir sezonun sonunda oyuncularımızın ortama adapta olması zor olabilir. Avrupa’da şu anda maçlara çıkma zorunluluğu olan oyuncular, ülkelerin en iyi futbolcuları. Bizim takımımız da Türkiye’nin en iyi futbolcularından oluşuyor. Kasım ayında 4 haftalık tatilimiz olacak. Dünya Kupası sırasında biz de tatil yapacağız. Maçlara bu kapsamda hazırlanacağız. Umut Bozok, Abdülkerim, Ersin, Abdülkadir ve Yusuf… Sakat futbolcularımız listesi bunlar. Ferdi de aramıza katıldı. Kendisiyle birlikte çalışacağımız için çokça mutluyuz.”



“Burak Yılmaz’dan sonra takımımızın hiyerarşisi değişti”

“Burak Yılmaz takımımızdan ayrıldıktan sonra farklı bir hiyerarşi oluşturduk. Enes ile Hakan gibi futbolcuların burada olması, kampımızın ilk gününden itibaren her fırsattan faydalanıp yeni bir takım inşa etmek yönünde ruhu kullanmalılar, kullanmalıyız. Önümüzdeki 4 maçı hem kendimiz için hem de 2024 eleme turları için, yeni nitelikler kazanmak için kullanmak zorundayız. Bazı mevkilerdeki oyuncularımız çok iyi. Ancak önümüzdeki maçlar için daha genç futbolculara, yeni potansiyellere ihtiyacımız var. Örneğin Kasımpaşalı Eren var. Tiago Çukur, Doğan ve Serhat var. Çukur, 21 yaş altı takım antrenörü tarafından ifade edilene göre en hızlı ilerlemeye sahip futbolcuymuş. Watford ile de kendisinin potansiyelini konuştuk.”

“Salih Özcan bir tür başarı hikayesi”

“Antrenörler ve sportif direktörler ile Watford, onu bu maçlarda takıma dahil etmemiz konusunun mantıklı olduğunu dile getirdiler. Bizi bekleyen gelecek 4 maç içinde Tiago’yu da görmek istiyoruz. Bunun onu zorlamayacağını düşünüyoruz. Salih Özcan ise adeta bir başarı hikayesi. İtalya maçında da kendisi aramızdaydı. Birkaç gün öncesinde Dortmund ile sözleşme imzaladılar. Almanya’ya gittiğimde Schalke’yi ziyaret ettim. Mehmetcan Aydın ile durumu görüştük. Kendisi sakatlık geçirdi bu sebeple milli takıma katılamadı. Bize teşekkür etmekle yetindi. Zeki Amdouni ile de görüştük. Kendisi İsviçre’nin 21 Yaş Altı Milli Takım defterini kapatmak istediğini söylüyor. A Milli Takım antrenörü de İsviçre Milli Takımı’na davet etti. Öte yandan bir de kadromuzda Turgay Gemicibaşı var. Kendisini izlemeye devam ediyoruz.”



“Yunus Akgün, vazgeçmediğini gösteren bir oyuncu”

“Yunus Akgün’ü Kasımpaşa maçında gördüm. Her pozisyonunu izledim. Her sahnede vazgeçmediğini, topu istediğini gösteren tek oyuncu belki de oydu. Galatasaray maçında gol attıktan sonra saygı dolu bir sevinç gösterisi yaptı. Bu, Türk futbolcular arasında olağanüstü olarak gördüğüm bir özellikti. Kendi milletini ve ülkesini yurt dışında nasıl temsil ettiğini de hepimize göstermiş oldu. Futbolcularımızın gelişimi konusunda yeni adımlar atıyoruz. Milli takıma ilk kez yogayı getireceğiz. Oyuncularımız da bu durumdan oldukça memnun. Bu sporun, zihinsel açıdan futbolcularımıza faydasının olacağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızda bizlere koçlar eşlik edecek. Bu sayede hem futbolcularımız kendilerini değerlendirecekler hem de takım ruhu için ilk adımlar atılmış olacak.”

“Ferdi Kadıoğlu, taktik varyasyon imkanı sağlıyor”

“Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu, taktik varyasyon imkanı sağlıyor. Hem sol hem de sağ bek oynayabiliyor. İleride de top koşturabiliyor. Almanya’da 21 yaş altı milli takım maçlarında oynarken izlemiştim. Sezonun sonunda Fenerbahçe’deki en iyi futbolcularından biri oydu. Fenerbahçe’nin bu kadar büyük başarılar sağlamasındaki ana faktörlerden biri de oydu. Milli kadromuzda yer almayan pek çok Türk oyuncu var. Kendilerinin sorusu varsa, sizlerin de sorusu varsa kapımız her zaman herkese açık. Benim görevlerimden biri de tüm sorulara yanıt vermek. Takım başkanlarının, futbolcuları için kendilerini ortaya koymalarını anlayabiliyorum. Ancak bunun ne şekilde olacağı, yapılacağı konusunda anlaşma sağlamamız gerekir. İletişim kurarken karşılıklı saygıdan uzaklaşmamamız gerekir. Doğru bir şekilde iletişim kurmayı başarırsak çıkan sonuç da hepimizi mutlu edecektir. Bazı ithamların bize geliş biçimleri açıkçası bizi mutlu etmedi. Bizim antrenör ekibimizin içinde iki tane sertifikalı antrenörlerimiz var. Kendisi üst düzey takımları da çalıştıran biri. Hepsi benimle aynı seviyededir. Orkun Kökçü, Konferans Ligi’nde final maçında oynadı. Salih, Doğukan ve Hakan da var. Bu mevkide sayımız oldukça fazla. Emre Mor ve İrfan Can düzeylerinde futbolcularımız da var. Bu konuşmayı Emre Mor üzerinden yürütmek istemem. Bu genç futbolcu ve diğer tüm başarılı Türk futbolcular için milli takımın kapısını daima açık tutmak istiyorum. İrfan Can ve diğer herkes için aynı şey geçerli.”

Yorumlar (0)