Sivasspor'dan TFF'ye başvuru: Galatasaray maçı tekrar edilsin

Sivasspor Kulübü, perşembe günü sahalarında oynadıkları Galatasaray maçında attıkları golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesinin, "kural hatası" olduğunu öne sürdü. Maçın tekrar oynanması gerektiğini bildiren Sivasspor, TFF'den konuya ilişkin açıklama talep etti.

SPOR 02.01.2023, 15:26 Hakan Öksüz
Sivasspor'dan TFF'ye başvuru: Galatasaray maçı tekrar edilsin

Spor Toto Süper Lig'de önceki hafta perşembe günü oynanan Sivasspor-Galatasaray maçı, tartışmaları beraberinde getirdi. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda yapılan ve Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanan maçta Sivasspor'un 49'uncu dakikada attığı gol, geçersiz sayıldı. VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, tartışma yarattı.

Atılan golün nizami olduğunu savunan Sivasspor Kulübü, maçın tekrar oynanması için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvurdu. VAR incelemesi sonrasında hatalı bir ofsayt kararının verildiğini aktaran Sivasspor, kural hatası nedeniyle karşılaşmanın yeniden oynanması gerektiğini savundu. 

"Kural hatası var"

TFF'ye yapılan başvuruda, maçın hakemi Erkan Özdamar tarafından ilk etapta doğru şekilde gol kararının verildiği ancak VAR hakemi Özgüç Türkalp'in uyarısı nedeniyle pozisyonun incelemeye alındığı bildirildi. VAR incelemesinin 5 dakikayı bulduğunu kaydeden Sivasspor Kulübü, "Maçın hakemi ilk etapta doğru kararı vermesine rağmen VAR hakemi tarafından etkilenmiştir. VAR hakeminin yetkisinin olmamasına rağmen, maçın hakemini pozisyonu incelemesi için davet etmesi, kural hatası olduğunu ortaya koymaktadır." ifadelerine yer verdi. 

"TFF'den açıklama bekliyoruz"

Golün bu şekilde iptal edilmesinin, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın ihlali anlamına geldiğini bildiren Sivasspor Kulübü, "TFF Yönetim Kurulu, maçın yeniden oynanmasına karar vermelidir. Demir Grup Sivasspor yönetim kurulu olarak gerekli başvuruyu yaptık. TFF'den konuya ilişkin açıklama bekliyoruz." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)