Sivasspor'un iptal edilen golü hakkında Ali Koç'tan yorum: Bilen yok

Sivasspor-Galatasaray maçında Sivasspor'un nizami golünün iptal edildiğini söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sebebini bilen yok. Dün yaşanan olay, futbolumuzun geleceği adına mihenk taşı olabilir. Bu işin arkasında futbol dışı unsurlar var mı? Buna bakmak lazım. Eğer ofsayt çizgisi yanlış çizilmişse maç tekrar edilmelidir." dedi.

SPOR 30.12.2022, 18:58 01.01.2023, 10:07 Hakan Öksüz
Sivasspor'un iptal edilen golü hakkında Ali Koç'tan yorum: Bilen yok

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda gündemde yer alan konular hakkındaki görüşlerini, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) niyetini iyi bulduklarını fakat Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakkında bazı şüphelerinin olduğunu dile getirdiklerini hatırlatan Koç, "Hoşumuza gitmeyen kokular alıyoruz." dedi.

"Yanlış karar, diğer takımları da etkiliyor"

Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı haftasında yapılan Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gol hakkında konuşan Ali Koç, "Bu maçta verilen karar, şampiyonluk yolunda mücadele eden diğer takımlar için de bir avantaj-dezavantaj durumu oluşturuyor. Dolayısıyla bu kararlar, sadece Sivasspor'u ve Galatasaray'ı etkilemiyor. Trabzonspor maçından önce de hakem olarak atanan Halil Umut Meler ile ilgili şüphelerimizin olduğunu belirtmiştik. Fakat o maçta zaten iyi oynamadık ve Trabzonspor kazandı. Dolayısıyla Trabzonspor maçında hakemin sonuca etkisi yoktu." ifadelerini kullandı.

Önceki sezon oynanan olaylı maçta görev yapan hakem ekibinin, Beşiktaş-Adana Demirspor karşılaşmasına atandığını kaydeden Koç, "Bu atama, ciddi bir hataydı. 'Tepki mi gösterdin, al sana yine aynı hakemi veriyoruz' anlayışı var. 'Bu atamayı yapay zeka yaptı' iddiasında bulunsanız bile kimseyi inandıramazsınız. Hatayspor-Giresunspor maçına yardımcı hakem olarak Özgüç Türkalp atanıyor. Seminerlere ve testlere katılmadığı ortaya çıktı. Yani hiçbir maça verilmemesi gerekiyor. Federasyon ziyaretimizde bize hakem atamalarına ilişkin 41 kriterden bahsedildi.  Hakem, istememesi durumunda bir maça atanamıyor. Bize bildirilene göre Yaşar Kemal Uğurlu, Trabzon ve Adana maçlarına atanmak istememiş. İnceleyince Yaşar Kemal Uğurlu'nun sistemde böyle bir talebi görünmüyor." vurgusunu yaptı. 

"Ofsayt çizgisi yanlış çizilmişse maç tekrar edilmeli"

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen golle ilgili görüşlerini aktaran Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sivasspor'un nizami golü iptal edildi, sebebini bilen yok. Dün yaşanan olay, futbolumuzun geleceği adına mihenk taşı olabilir. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, 'kıyamet kopartılıyor' demiş. Evet ama öyle basit bir olay değil bu. Biz de şampiyonluk yarışının içindeyiz. 'Size ne' deme şansınız yok. Bizim gibi diğer taımları da etkiledi o karar. Bu işin arkasında futbol dışı unsurlar var mı? Buna bakmak lazım. Golün niye iptal edildiğini kimse bilmiyor. Sivasspor tarafıyla konuştum. Hakem ofsayt gerekçesiyle iptal etmiş. Ofsayt çizgisini bile çizmediler. Bu durum soruşturulmalı. Eğer ofsayt çizgisi yanlış çizilmişse maç tekrar edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)