Konya'da barınakta vahşet yaşanmıştı: Sanıklar tahliye edildi

Konya'daki barınakta köpeğe eziyet ederek öldüren tutuklu sanıkların yargılandığı dava ın duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, haklarında "ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıkların tahliyesine karar verdi.

GÜNDEM 02.01.2023, 15:55 02.01.2023, 16:09 Hakan Öksüz
Konya'da barınakta vahşet yaşanmıştı: Sanıklar tahliye edildi

Konya'daki bir barınakta işkenceyle öldürülen köpeğin görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. İnfiale neden olan olay, Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanmıştı. Köpeğin eziyet edilerek öldürülmesinden sorumlu olan barınak görevlileri Murat B. ile Sefa Ç, tutuklanmıştı. 25 Kasım'da tutuklanan barınak görevlileri hakkında "Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. 

Türkiye'nin gündemine oturan olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Murat B. ile Sefa Ç'nin yargılandığı davanın duruşması, Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanıklar, duruşmaya görüntülü sistem aracılığıyla katıldı. Sanıkların avukatları ise duruşma salonundaydı. 

Murat B: "Keşke beni ısırsaydı da onu öldürmeseydim"

Duruşmada savunması istenen tutuklulardan Murat B, söz konusu olaydan önce başka kişileri de ısıran köpeğin, kendisine saldırdığını söyledi. Kürekle köpeği engellemeye çalıştığını ancak kafasına vurmak istemediğini belirten Murat B, "Sonraki gün köpeği gördüm, yaşıyordu. Olay nedeniyle belimden rahatsızlık geçirdiğim için 3-4 gün rapor aldım ve evde dinlendim. Keşke beni ısırsaydı da onu öldürmeseydim." dedi.

Sefa Ç: "Yanında bulunan kürekle bir defa vurdu"

Barınakta 14 Eylül'de çalışmaya başladığını belirten diğer sanık Sefa Ç. ise, "O gün köpekleri aşıladıktan sonra tekrar kafeslere koydum. Köpeklerden birinin Murat B'ye saldırdığını gördüm. O da yanında bulunan kürekle bir defa vurdu. Sersemleyen köpeği yakaladım. O gün bu olaya tepki gösteren olmadı. Köpeğin bayılmasının ardından 3-4 metre taşıdım. İlaçlandıktan sonra köpeği bıraktım. Ne olduğunu bile anlayamadım, pişmanım." savunmasını yaptı. 

Savcı, mütalaasını açıkladı

Savunmaların ardından celseye ara verildi. Bu arada gelen belgeler zapta geçirildi. Bunun ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Hayvanları Koruma Kanunu'na işaret etti. Şüphelilerin, hayvanlara bakmak ve onları korumakla görevli olduğunu hatırlatan savcı, mütalaasında "Şüphelilerin suçu fikir ve eylem birliği içinde işledikleri görülmüştür. Şüphelilerin, 'ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçlamasıyla 6'şar yıla kadar hapsini talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Sanıklar tahliye edildi

Savcının mütalaasının ardından sanıklara son sözleri soruldu. Sanıklardan Murat B, "Böyle bir olayla karşınızda olmaktan utanıyorum. Keşke beni ısırsaydı da bu olay yaşanmasaydı." ifadelerini kullandı. Diğer sanık Sefa Ç. ise olaydan 2 ay önce işe başladığını belirterek pişman olduğunu söyledi. Duruşmayı erteleyen mahkeme, sanıkları tahliyesine hükmetti.

Yorumlar (0)