Silahlı saldırı anonsu yapıldı… ABD’deki boks maçı karıştı!

ABD’nin New York kentinde yapılan bir boks maçında silahlı saldırı anonsu yapılınca izleyiciler arasında izdiham çıktı. Yüzlerce kişinin bir anda çıkış kapılarına yönelmesi sonrası yaşanan kargaşada 18 kişi yaralandı. 

SPOR 30.05.2022, 09:25 30.05.2022, 13:08
Silahlı saldırı anonsu yapıldı… ABD’deki boks maçı karıştı!

New York’a bağlı Brooklyn bölgesinde yer alan Barclay’s Center’daki Rolando Romero-Gervonta Davis boks müsabakası için salonu dolduran sporseverler, korku dolu bir geceyi bıraktı. Maçın sona ermesinden saniyeler sonra anons yapılarak, salona yönelik silahlı saldırı alarmı verildiği duyuruldu. 

Yüzlerce kişi çıkış kapısına yönelince izdiham oluştu

Anons sonrası salonda adeta izdiham yaşandı. Yüzlerce kişi kendilerini kurtarabilmek için çıkış kapılarına yönelirken, kargaşada 18 kişi yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulanslar eşliğinde hastanelere kaldıran yaralıların tedavisine başlandı. 

“Salona yönelik herhangi bir silahlı saldırı girişimi olmamıştır”

Olayın ardından New York Polis Departmanı tarafından bir açıklama paylaşıldı. Yapılan açıklamada salona yönelik herhangi bir silahlı saldırı girişiminin olmadığı duyuruldu. Bu iddianın bir dedikodudan ibaret olduğunu açıklanan mesajda, “Seyirciler arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası salonda bir süre karışıklık yaşandı. Bu kavga, bazı kişiler tarafından silahlı saldırı olarak değerlendirildi. Yaşanan izdiham da bu sebeple ortaya çıktı. Salona yönelik herhangi bir silahlı saldırı girişimi olmamıştır” ifadelerine yer verildi. 

Madonna ve Naomi Osaka da izleyiciler arasındaydı

Öte yandan Barclay’s Center’daki boks maçını izleyen isimler arasında tenisçi Naomi Osaka ve dünyaca ünlü yıldız Madonna da bulunuyordu. Spor ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren heyecanlı müsabaka, ortaya atılan dedikodu sebebiyle kâbus gibi bir geceye dönüştü. 

Yorumlar (0)