Sao Paulo'da pole pozisyonunun sahibi Magnussen

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek olan sezonun 21'inci yarışı öncesinde sıralama turları yapıldı. En hızlı turu atan Danimarkalı Kevin Magnussen, hem kendisine hem de takımına ilk pole pozisyonunu kazandırdı. Verstappen ve Russell, Magnussen'in ardından en hızlı turu atan pilotlar oldu.

SPOR 12.11.2022, 01:01 13.11.2022, 08:01 Hakan Öksüz
Sao Paulo'da pole pozisyonunun sahibi Magnussen

Formula 1'de sezonun 21'inci yarışı, pazar günü Brezilya'da koşulacak. Tecrübeli pilotlar, Sao Paulo Grand Prix'sinde pole pozisyonunu elde etmek için zamanla yarıştı. Danimarkalı Kevin Magnussen, 4,3 kilometrelik Jose Carlos Pace Pisti'nde gerçekleştirilen sıralama turlarında zirvede yer aldı. En hızlı turu (1 dakika 11.674 saniye) atan Haas takımının pilotu Magnussen, pole pozisyonunu elde etti.

Magnussen, sprint yarışına ilk sıradan başlayacak

Sao Paulo kentinde düzenlenen sıralama turlarında kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazanan danimarkalı Magnussen, büyük sevinç yaşadı. Bu aynı zamanda Haas takımının da elde ettiği ilk pole pozisyonu oldu. Bu sonuç, Magnussen'in sprint yarışına ilk sırada başlama hakkını kazanmasını sağladı. 

Magnussen'in arkasından Verstappen ve Russell geldi

Magnussen'in ardından en hızlı ikinci turu atan isim, bu sezon topladığı 416 puanla şampiyonluğu garantileyen Red Bull takımından Max Verstappen oldu. Peş peşe iki sezon Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Hollandalı genç pilot, Magnussen'in 0.203 saniye gerisinden geldi. Mercedes takımının pilotu George Russell ise liderin 0.385 saniye gerisinden gelerek üçüncü oldu.

Sırada sprint yarışı var

Pazar günü yapılacak Sao Paulo Grand Prix, büyük heyecana sahne olacak. Pilotların Sao Paulo Grand Prix'sine hangi sıradan başlayacağı, bugün (cumartesi) saat 22.30'da gerçekleştirilecek sprint yarışıyla belirlenecek. 71 turdan oluşan Sao Paulo Grand Prix'si, pazar günü saat 21.00'de koşulacak.

Yorumlar (0)