4 yıl sonra bir ilk: İsrail'e büyükelçi atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Şakir Özkan Torunlar, Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliğine atandı. Irit Lillian, normalleşme süreci kapsamında eylül ayında İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak atanmıştı.

GÜNDEM 12.11.2022, 01:33 13.11.2022, 08:01 Hakan Öksüz
4 yıl sonra bir ilk: İsrail'e büyükelçi atandı

İsrail ile normalleşme süreci kapsamında adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu adımlardan sonuncusu, İsrail'e büyükelçi atamak oldu. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Dış Politika Dayanışma Kurulu Üyesi Şakir Özkan Torunlar, Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliğine atandı.

Irit Lillian, İsrail'in Ankara Büyükelçisi olmuştu

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un 9 Mart'ta yaptığı ziyaretle birlikte konuluşmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşan Herzog, iki ülkenin ilişkilerinin en üst düzeye çıkartılması konusunda görüş birliğine vardı. Irit Lillian, İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak atandı.

Benny Gantz'ın Anıtkabir ziyareti çok konuşuldu

27 Ekim'de resmi temaslar kapsamında Türkiye'ye gelen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Anıtkabir'i ziyaret etti. Benny Gantz ile beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'da yürüdükten sonra Atatürk'ün mozolesine geldi ve çelenk bıraktı.

Yorumlar (0)