Ronaldo İtalya'nın en iyi futbolcusu seçildi!

İtalya Futbolcular Birliği (AIC), Serie A'da geçtiğimiz sezonun en iyi performansını sergileyen futbolcu, takım ve teknik direktörü belirledi. Ödül gecesinin Ronaldo'nun en büyük rakibi Lionel Messi'nin Ballon d'Or ödülünü aldığı törenle aynı güne denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

SPOR 03.12.2019, 09:18
Ronaldo İtalya'nın en iyi futbolcusu seçildi!

AIC tarafından Milano'da organize edilen büyük gala gecesinde, geçtiğimiz yılın en iyileri olarak seçilenler ödüllerini aldı.

Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Serie A'da geçtiğimiz sezonun "En İyi Futbolcusu" ödülünün sahibi oldu. Ronaldo, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Bu bir gurur. Takım arkadaşlarıma ve bana oy veren herkese teşekkür ediyorum. Serie A zor bir lig. Ödül dolayısıyla çok mutluyum." ifadelerine yer verdi.

Ligde geçen sezonunun "En İyi Takımı" Atalanta seçilirken, "En İyi Teknik Direktör" ödülünü ise Atalanta'nın teknik adamı Gian Piero Gasperini kazandı.

Inter'in başarılı file bekçisi Samir Handanovic "En İyi Kaleci" seçilirken, "En İyi Savunmacılar" ödülüne ise Joao Cancelo, Giorgio Chiellini, Aleksandar Kolarov ve Kalidou Koulibaly layık görüldü.

"En İyi Orta Saha Oyuncuları" ödülü de Miralem Pjanic, Josip Ilicic ve Nicolo Barella'ya verilirken, "En İyi Forvet Oyuncuları" ödülü ise Cristiano Ronaldo, Fabio Quagliarella ve Duvan Zapata'ya verildi.

Gecede, Gianluca Rocchi de geçtiğimiz sezonun "En İyi Hakemi" ödülünün sahibi oldu.

Yorumlar (0)