Ronaldo'dan Türkiye Ligi yorumu

Suudi Arabistan takımı Al Nassr'da top koşturan Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, Türkiye Ligi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

SPOR 18.07.2023, 09:59 Hakan Öksüz
Ronaldo'dan Türkiye Ligi yorumu

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan takımı Al Nassr formasıyla İspanyol Celta Vigo'nun karşısına çıktı. Al Nassr'ın 10 kişi tamamladığı hazırlık maçında Celta Vigo 5-0 kazandı. Maçın ardından konuşan Portekizli yıldız Ronaldo, "Bu bir hazırlık maçıydı. Hakemin kırmızı kart vermesini anlayamadım. Biraz abarttı. İlk yarıda iyi oynadık." dedi.

Avrupa'ya dönecek mi?

Al Nassr'daki teknik direktör değişimini ve Avrupa'ya dönüp dönmeyeceğine dair soruları yanıtlayan Ronaldo, "Hayatımda bu kadar eğlendiğim bir sezon öncesi hazırlık dönemi olmamıştı. Luis Castro'nun takıma gelişi beni memnun etti. Eksik oyuncularımız olsa da kadromuzu kuvvetlendireceğiz. Avrupa'ya dönme durumum da yok. 38 buçuk yaşına geldim. Üstelik Avrupa futbolunun eski kalitesi yok. Premier Lig, diğer bütün liglerin çok üzerinde." ifadelerini kullandı.

Messi'ye gönderme

Yaşına rağmen halen daha dikkat çekecek şeyler yapabileceğine inandığını vurgulayan Ronaldo, "21 yıldır nasıl devam ettiysem, şimdi de edeceğim. Futbolu seviyorum. Benden sonra herkes Suudi ligine geliyor. Bence MLS'den (ABD Futbol Ligi) çok daha kaliteli." diyerek MLS ekiplerinden Inter Miami'ye transfer olan Messi'ye gönderme yaptı.

"Bu lig, Türkiye ve Hollanda Ligi'ni 1 yıl içinde geçecek"

Suudi Arabistan Ligi'nin her geçen yıl daha kaliteli hale geldiğini savunan Portekizli yıldız, "Benim iddiam, 3 yıl içinde en iyi beşinci lig, burası olacak. Juventus'a transfer olduğumda İtalya Ligi hareketlenmişti. Aynısı burada yaşanıyor. Türkiye ve Hollanda Ligi'ni 1 yıl içinde geçeceğiz. Almanya ile İspanya Ligi'nde de eski kalite yok. Premier Lig, açık ara en iyisi olmaya devam ediyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)