Real Madrid'li Vinicius'a ırkçı söylem, büyük tepki çekti!

İspanya'nın Real Madrid takımında top koşturan 22 yaşındaki Brezilyalı forvet Vinicius Junior’a karşı ırkçı söyleme tepki yağdı.

SPOR 17.09.2022, 16:54 17.09.2022, 16:59
Real Madrid'li Vinicius'a ırkçı söylem, büyük tepki çekti!

İspanyol Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo, bir İspanyol TV kanalında katıldığı programda, attığı golden sonra sahada dans eden Vinicius için "Brezilyalı oyuncu sözleşmesine saygı göstermeli ve samba oynayacaksa Brezilya'da bunu yapmalı. Maymunluğu bırakmalı ve profesyonel meslektaşlarına saygı göstermeli." şeklinde açıklama yapmıştı.

Irkçı söyleme sert tepkiler

Vinicius ve kulübü Real Madrid başta olmak üzere, Bravo'nun ırkçı söylemine Brezilyalı Neymar ve efsane oyuncu Pele'nin de aralarında yer aldığı futbol dünyasının çok sayıda ünlü isim tepki gösterdi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında uzun bir açıklama yapan Vinicius, "Başarılı bir Brezilyalı siyah futbolcunun mutluluğu Avrupa'nın sinirini bozuyor. (Teninin rengi gözlerin parlaklığından daha önemli olduğu süre boyunca savaş olacaktır) ifadeleri benim vücudumda dövmedir ve bu her zaman aklımdadır. Hayatımın felsefesi daima budur." sözlerini kullandı.

“Dans etmekten vazgeçmeyeceğim”

"Dans etmeyi bırakmayacağım." sözlerini kullanan Vinicius açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kazanma arzum, gözlerimdeki ışıltı ve gülümsemem bundan çok daha büyük. Hayal bile edemezsiniz. Tek bir açıklamada ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının kurbanı oldum. Ama hiçbiri dün başlamadı. Haftalar önceden danslarımı suç saymaya başladılar. Bu dans aynı zamanda Neymar, Ronaldinho, Paqueta, Joao Felix, Griezmann, Matheus Cunha gibi çok futbolcuya ait. Brezilyalı funk ve samba sanatçılarına, siyah Amerikalılara ve reggaeton şarkıcılarına ait. Dünyanın kültürel çeşitliliğini kutlamak için ortaya çıkan danslardır. Saygı duy, kabul et. Durmayacağım."

Pele: “Dans et Vinicius”

Real Madrid Kulübü, futbol ve bütün spor branşlarında ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı olduğuna dikkat çekerek, futbolcusuna tam destek verdiğini ve bu ırkçı söyleme karşı tüm yasal araçları kullanacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Brezilyalı eski futbolcu Pele, "Irkçılık devam etse de bizim gülümsememizi engellemesine izin vermeyeceğiz. Futbol bir mutluluk, bir dans, gerçek bir eğlencedir. Bu şekilde ırkçılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Dans et Vinicius." sözleriyle Vinicius'a destek verdi.

Öte yandan"Dans et Vinicius" etiketiyle çok sayıda futbolcu, sosyal medyadan Vinicius'a destek veren mesajlar yayımladı.

Yorumlar (0)