Türkiye'nin amiral gemisi için artık geri sayıma geçildi: TCG Anadolu

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "TCG Anadolu Gemisi için geri sayım başladı. Bu gemileri artık kendimiz tasarlayacak boyuta geldik" açıklamasını yaptı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.09.2022, 17:23
Türkiye'nin amiral gemisi için artık geri sayıma geçildi: TCG Anadolu

Türkiye'de savunma sanayisinde günden güne teknoloji alanında bir yenilik yaşanıyor.

Türk mühendisler, kendilerine sunulan imkanlar kapsamında sınırları zorlayarak milli ve yerli bir savunma sanayisi için yeni projeleri uygulamaya sokuyor.

Dünya genelinde bir marka haline gelen Türk savunma sistemleri, Türk halkıının göğsünü kabartmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, önemli açıklamalar yaptı.

TCG Anadolu için geri sayım başladı

TCG Anadolu gemisi için artık geri sayım geçtiklerini söyleyen Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Bu geminin tasarım safhasında yabancı firmayla iş birliği yapıldı. Bu gemileri artık kendimiz tasarlayacak aşamaya geldik." sözlerini kullandı.

Demir, "Proje çerçevesinde, Karadeniz, Akdeniz ve Ege’de asgari 1 tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteğine ihtiyaç olmadan, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek." ifadelerini kullandı.

"Milli ve yerli teknolojiler kullanıldı"

İsmail Demir, milli ve yerli teknolojinin kullanıldığını söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

"Gemide bulunacak silah sistemleri, elektronik harp ve radar sistemleri, aviyonik sistemler milli ve yerli sanayii tarafından geliştirildi.

LHD, ihtiyaç olduğunda Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri kapsamında da kullanılabilecek. Bünyesinde bulunan tam teşekküllü hastane ve ameliyathane imkânlarıyla doğal afet yardımı, mülteci tahliye ve insani yardım harekâtları kapsamında tıbbi destek için de ayrıca kullanılabilecek.

2019’un Mayıs ayında denize indirilen gemi, 2022 yılının Haziran ayı itibariyle deniz kabul testlerine başladı ve şu an devam ediyor." sözlerini kullandı.

Emeği geçenlere teşekkür etti

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorumlar (0)