Real Madrid'den muhteşem geri dönüş!

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final turu rövanş maçında Manchester City karşısında son dakikalara 1-0 geride giren Real Madrid, 2-1 öne geçerek turu uzatmaya götürdü. Uzatma bölümünde Benzema'nın penaltı golüyle skoru 3-1'e taşıyan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'un rakibi oldu.

SPOR 05.05.2022, 00:37 05.05.2022, 01:03 Hakan Öksüz
Real Madrid'den muhteşem geri dönüş!

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final turu rövanş maçında İspanyol devi Real Madrid, sahasında İngiliz ekibi Manchester City'yi ağırladı. İngiltere'de oynanan ilk karşılaşma, Manchester City'nin 4-3'lük üstünlüğüyle noktalanmıştı. Real Madrid'in maçı uzatmalara götürmesi için  bir farkla, turu geçmesi için en az iki farkla kazanması gerekiyordu.

Karşılaşmanın ilk dakikaları, iki rakibin birbirini tartması ile başladı. Dengeli başlayan karşılaşmanın ilk 10 dakikası dolmamışken gerilim arttı. Real Madrid'den Luka Modric ve City'den Laporte, 9'uncu dakikada sarı kart gördü. 

Mahrez, Madrid taraftarını susturdu

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle noktalandı. Real Madrid'in ilk yarı boyunca isabetli şut çekememesi dikkatlerden kaçmadı. Dakikalar 73'ü gösterirken sahneye çıkan Riyad Mahrez, Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi. 

Rodrygo iki dakikada Real'e hayat verdi

90'da Ederson'u geçen Rodrygo, skoru 1-1'e getirdi. Bu golden bir dakika sonra bir daha sahneye çıkan Rodrygo, Real Madrid adına skoru 2-1'e taşıdı. 90 dakika bu skorla sona erdi. Turun galibini belirlemek için 30 dakikalık uzatma bölümüne geçirdi.

90+5'te yerde kalan Karim Benzema, Real Madrid lehine penaltı aldı. Penaltı atışını gole çeviren Benzema, skoru 3-1'e taşıdı. Karşılaşmanın kalan dakikaları her iki takımın da karşılıklı ataklarına sahne oldu. 

Final 28 Mayıs'ta Fransa'da!

Maçta başka gol olmayınca İngiliz ekibini geriden gelerek 3-1 yenen Real Madrid, finale yükseldi. İspanyol devi, Liverpool ile Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak. Liverpool ile Real Madrid arasındaki final maçı, 28 Mayıs Cumartesi günü Stade de France'da oynanacak.

Yorumlar (0)