PSV'den rakip kaleciye yumruk atan taraftara 40 yıl ceza

UEFA Avrupa Ligi maçında sahaya girerek Sevilla'nın kalecisi Marko Dmitrovic'e yumruk atan 20 yaşındaki PSV Eindhoven taraftarının cezası belli oldu. PSV, taraftarın 40 yıl boyunca stada giremeyeceğini duyurdu. Mahkemeden de taraftara 3 ay hapis cezası geldi.

SPOR 21.03.2023, 10:41 Hakan Öksüz
PSV'den rakip kaleciye yumruk atan taraftara 40 yıl ceza

Hollanda ekibi PSV Eindhoven, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off maçında İspanya'nın Sevilla takımını ağırladı. Turun ilk maçını deplasmanda 3-0 kaybeden PSV, rövanş maçında 2-0 galip gelmesine rağmen turnuvaya havlu attı. Karşılaşmanın ardından sahaya giren bir PSV taraftarı, Sevilla'nın kalecisi Marko Dmitrovic'e yumruk attı.

40 yıl boyunca stada giremeyecek

Sırp kaleci Marko Dmitrovic'e yumruk atılması, Hollanda spor basınında gündeme oturdu. PSV Eindhoven'ın, sahaya girerek rakip kaleciye saldıran taraftara çok ağır bir ceza vereceği bekleniyordu. Beklenen gibi de oldu. Kaleci Marko Dmitrovic'e yumruk atan taraftarın, 40 yıl boyunca stada alınmayacağı duyuruldu.

3 ay hapis cezası aldı

Edinilen bilgilere göre Hollanda mahkemesi, Avrupa spor basınına damga vuran saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki taraftara 3 ay hapis cezası verdi. En erken 60 yaşında stada girebilecek olan taraftar, iki yıl boyunca Philips Stadı'nın çevresine gelemeyecek. 

İstanbul'da da başına bozuk para atılmıştı

Kaleci Marko Dmitrovic, Fenerbahçe ile oynanan son 16 turu maçında da saldırıya uğradı. İstanbul'da oynanan maçta tribünden atılan bozuk para başına isabet eden Dmitrovic, uzun süre yerden kalkamamıştı.

Yorumlar (0)