Portekiz tur biletini kaptı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Portekiz, Uruguay'ı 2-0 yenerek son 16'ya kaldı.

SPOR 29.11.2022, 00:45 29.11.2022, 17:22
Portekiz tur biletini kaptı

İki ekibin de temposuz oynadığı ilk devrede Ronaldo ve Bentancur'un skoru değiştirme teşebbüsleri başarısız oldu. Turnuvanın başından beri 17 maçlık ilk devresi golsüz geçilen seriye bir maç daha eklendi.

İkinci devrenin daha hareketli başladığı müsabakada, Bernardo Silva'nın pasıyla ceza sahasına giren Felix'in 52'inci dakikada bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak yan filelerle kaldı.

54'üncü dakikada soldan gelen Portekiz, Bruno Fernandes'in ortaladığı meşin yuvarlağın direkt olarak kaleye gitmesiyle 1-0 öne geçti.

75'inci dakikada ceza yayının içinde meşin yuvarlakla buluşan Gomez'in vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

90+1'inci dakikada Gimenez'in pozisyonunda VAR'a giden hakem Alireza Faghani, Uruguaylı oyuncunun elle oynadığını belirleyerek penaltı noktasını işaret etti. Meşin yuvarlağın başına geçen Bruno Fernandes, topu file bekçisi Rochet'nin sağından filelerle buluşturdu.

Maçı Portekiz 2-0 kazandı.

Fernandes'den harika performans

Organizasyonda şu ana değin oynanan karşılaşmalarda birden çok asist yapan ve gol atan yegane oyuncu Bruno Fernandes oldu.

28 yaşındaki oyuncu 3-2 kazandıkları Gana müsabakasında iki golün pasını verirken, Uruguay maçında ise Portekiz'e turu getiren golleri attı.

Portekiz son 16'da

Uruguay'ı 2-0'la geçen Portekiz, son 16'ya adını yazdıran üçüncü takım oldu.

İlk iki maçını kazanan Brezilya ve Fransa'nın akabinde Portekiz de puanını altıya yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi.

Son karşılaşmalar öncesinde Gana üç puanla ikinci sırada konumlanırken, Güney Kore ve Uruguay'ın birer puanı bulunuyor.

Yorumlar (0)